Autorul săptămânii – Nicholas Sparks

“I am nothing special, of this I am sure. I am a common man with common thoughts and I’ve led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I’ve loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough…” – Nicholas Sparks – The NotebookNicholas Charles Sparks este un romancier american și scenarist. El a publicat 16 romane, cu teme care includ cancerul, moartea și dragostea. 6 dintre ele au fost ecranizate, printre care se numără Message in a Bottle, A Walk to Remember, The Notebook, Nights in Rodanthe, Dear John și The Last Song. La începutul acestui an va fi lansat și filmul The Lucky One.

Nicholas Sparks s-a născut pe data de 31 decembrie 1965, în Omaha, Nebraska. El a fost al doilea din cei trei copii ai familiei, iar sora lui mai mică, Danielle Sparks, a murit la vârsta de 33 de ani, devenind inspirația lui Nicholas pentru personajul principal al romanului A Walk to Remember.Tatăl lui și-a terminat studiile abia când Nicholas avea vârsta de 8 ani, așa că până atunci familia s-a mutat din oraș în oraș, locuind în Water Town, Los Angeles și Grand Island, Nebraska. În anul 1974 familia lui s-a stabilit în Fair Oaks, California, și a rămas acolo până la terminarea liceului. Apoi, Nicholas a urmat University of Notre Dame. În anul 1988 a absolvit, specializat pe finanțe, iar în același an a cunoscut-o pe viitoarea lui soție. În 1989 s-au căsătorit și s-au mutat în Sacramento, California.Primul roman pe care Nicholas l-a scris se numea The Passing, a fost în vremea facultății și nu a fost niciodată publicat. De asemenea, nici cel de-al doilea scris, numit The Royal Murders, nu a fost niciodată publicat. După absolvirea facultății, a încercat să lucreze la o editură sau să urmeze o școală de drept, însă, a eșuat în ambele încercări. În următorii 3 ani a încercat alte slujbe, cum ar fi cea de ospătar, vânzarea unor produse dentare prin telefon și înființarea propriei afaceri.

În anul 1990, Sparks a scris împreună cu Billy Mills – Wokini: A Lakota Journey to Happiness and Self-Understanding și s-a vândut în aproape 50.000 de exemplare în primul an de la lansare. În 1992, Nicholas a început să vândă produse farmaceutice, iar în 1993 a fost transferat în Greenville, unde a scris un alt roman în timpul liber, și anume binecunoscutul The Notebook.Doi ani mai târziu a fost descoperit de agentul literar Theresa Park, care după ce a citit cartea s-a oferit să îl reprezinte. The Notebook a fost publicată în luna octombrie a anului 1996 și a ajuns în lista New York Times best-seller în prima săptămână de la lansare.După primul lui succes, Nicholas a mai scris numeroase bestsellere. Șase dintre acestea au fost adaptate în filme, și anume Message in a Bottle, A Walk to Remember, The Notebook, Nights in Rodanthe, Dear John și The Last Song. De asemenea, filmul The Lucky One, în care va juca Zac Efron, va putea fi văzut pe marele ecrane în prima jumătate a acestui an. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *