Autorul săptămânii: Mo Willems

Mo Willems este un autor şi ilustrator de cărţi pentru copii, cunoscut în special pentru îndrăgitele serii “Pigeon”, “Knuffle Bunny” şi “Elephant and Piggie”.Mo Willems a scris şi a ilustrat până în prezent peste cincizeci de cărţi şi a primit numeroase premii prestigioase pentru munca sa, printre care se număra trei premii Caldecott Honors, două Medalii Geisel, cinci premii Geisel Honors şi şase premii Emmy.Mo Willems s-a născut pe 11 februare 1968, în orăşelul Des Plaines din Illinois, SUA. Încă din copilărie, Mo a început să deseneze şi să creeze personaje şi apoi să scrie poveşti despre personajele sale. Însă, Mo nu ştia dacă adultii din jurul lui îi lăudau munca doar din politeţe sau chiar le plăcea ceea ce el făcea, aşa că s-a decis să rezolve această dilemă scriind povesti amuzante, deoarece el considera că nici măcar adulţii politicoşi nu s-ar putea preface că râd. Aşa că, atunci când adulţii râdeau, Mo ştia că povestea este bună. Când adulţii nu râdeau, ci doar făceau comentarii politicoase, Mo ştia că povestea nu este bună.Mo Willems a absolvit magna cum laude Scoala de Arte Tisch din cadrul Universităţii din New York, iar după absolvire a petrecut un an întreg călătorind în jurul lumii şi făcând câte un desen în fiecare zi, toate acele desene fiind mai târziu incluse în cartea “You Can Never Find a Rickshaw When it Monsoons“.Întors la New York, Mo şi-a început cariera ca scriitor şi animator pentru programul de televiziune Sesame Street al postului de televiziune PBS. Între anii 1993 şi 2002, munca lui la Sesame Street i-a adus şase premii Emmy. În timpul celor nouă sezoane ale programului Sesame Street, Mo Willems a fost şi comentator de radio la postul de radio BBC şi a creat două seriale de desene animate: The Off-Beats pentru reţeaua de cablu şi televiziune prin satelit Nickelodeon şi Sheep în the Big City pentru postul de televiziune Cartoon Network.

Mai târziu, Mo Willems a fost coordonator al echipei de scriitori din spatele îndrăgitului serial de desene animate Codename: Kids Next Door, difuzat de Cartoon Network, perioadă în care a început să scrie şi să ilustreze cărţi pentru copii.În 2003, Mo Willems a renunţat la cariera în televiziune pentru a se dedica în totalitate carierei de autor. Prima sa carte, “Don’t Let the Pigeon Drive the Bus!” a fost publicată în anul 2003, a devenit bestseller New York Times şi a obţinut premiul Caldecott Honor.Cărţile lui Mo Willems au fost traduse în peste douăzeci de limbi, au dat naştere unor scurtmetraje de animaţie (Knuffle Bunny şi Don’t Let the Pigeon Drive the Bus) şi au fost adaptate în producţii muzicale de teatru.Desenele şi sculpturile din sârmă şi ceramică ale autorului au fost expuse în numeroase galerii şi muzee din SUA. Sculptura sa monumentală, The Red Elephant (Elefantul Roşu), poate fi admirată în curtea muzeului Eric Carle Museum of Picture Book Art din Amherst, Massachusetts.În prezent, Mo Willems locuieşte în Northampton, Massachusetts, împreună cu soţia sa, Cheryl, şi fiica lor, Trixie. Când nu scrie, autorului îi place să-şi petreacă timpul cu familia, declarându-se un familist convins. De asemenea, lui Mo îi plac pastele, vinul şi ieşirile cu prietenii.Seria “Pigeon” Seria “Elephant and Piggie” Seria “Knuffle Bunny” Seria “Cat the Cat” Alte cărţi scrise şi ilustrate de Mo Willems займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *