Melina Marchetta

“Do something that scares you everyday.”http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=51eBcICvuiU

Întotdeauna în spatele unei cărţi excelente se ascunde un geniu. O minte sclipitoare, plină de imaginaţie, care ştie să dea viaţă personajelor şi să creeze o lume ficţională în care te vei pierde câteva ore.

Unul dintre acei autori este Melina Marchetta. Ascunsă într-un colţ de lume, în frumoasa şi interesanta Australia, scriitoarea fascinează şi câştigă din ce în ce mai mult teren în lumea literară.

După ce a renunțat la școală în adolescență, autoarea a debutat în anul 1993, cu “Looking For Alibrandi”, carte pentru care a și câştigat premiul „Children’s Book Council of Australia” şi care ulterior a fost ecranizată, producţie australiană cu acelaşi nume. Cartea a fost premiată cu “Australian Film Institute Award” pentru cel mai bun film şi scenariu (scris tot de autoare).

On the Jellicoe Road” a fost a doua carte a Melinei Marchetta și a apărut pe piaţă în 2006, câștigând premiile WAYRBA (pentru cea mai votată carte de către adolescenţii din vestul Australiei) şi US Printz Medal pentru excelenţă în literatura young-adult – anul acesta am aflat că se va face o ecranizare și pentru această carte. “Finnikin of the Rock”, lansată în 2008, a câştigat “The Aurealis Award” pentru cel mai bun roman fantasy pentru adolescenți. “The Piper’s Son” a apărut în 2010 a fost nominalizată la premiile Qld Premier’s Lit, NSW Premier’s Lit, Prime Minister’s Literary, CBC şi Miles Franklin. Ultimele două cărți au fost “Froi of the Exiles” și “Quintana of Charin”, continuări ale “Finnikin of the Rock”.

“I think we’re made up of all these different pieces and every time someone goes, you’re left with less of yourself.”

Poveştile Melinei Marchetta sunt complexe, sunt profunde și sentimentale. Autoarea te face de fiecare dată să simţi drama personajelor sale ca şi cum ar fi oameni pe care-i cunoşti şi suferi pentru ei. Melina Marchetta nu crează simple personaje, ci oameni pe care ai dori să-i ai ca prieteni sau să-i ştii în familia ta. Reuşeşte să scoată sâmburele de farmec din cele mai banale şi uzuale subiecte, cele pe care le trăim chiar noi zi de zi sau le vedem întâmplându-se în jurul nostru şi croieşte pe măsura fiecăruia o poveste.

“Maybe she’d always been there. Maybe strangers enter your heart first and then you spent the rest of your life searching for them. ”

Blogul Melinei Marchetta este aici, unde autoarei îi place să aducă noutăți și vești bune fanilor săi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *