Autorul săptămânii – Mehmet Oz

“It makes evolutionary sense to care about beauty. What’s a mistake is to assume beauty is only external. After all, someone may be a knockout, but if she is in pain, lacks energy, is always unhappy or spiritually disconnected, her attractiveness will fade fast.” – Mehmet OzMehmet Cengiz Oz, cunoscut ca și Dr. Oz este chirurg, autor de cărți,  gazda și comentatorul unei emisiuni zilnice care are ca temă  medicală – The Dr. Oz Show. Prima dată a devenit cunoscut publicului când a apărut în emisiunea “The Oprah Winfrey Show” în 2004. În anul 2009, Harpo Productions, deținută de Oprah, și Sony Pictures au lansat “The Dr. Oz Show”.Mehmet Oz s-a născut în Cleveland, Ohio, însă are părinți de origine turcă. În anul 1982 a a devenit student al universității Harvard, iar în 1986 a obținut de la University of Pennsylvania School of Medicine și The Wharton School deopotrivă o diplomă de medic și una de Master of Business Administration. În timpul facultății a fost premiat cu Captain’s Athletic Award pentru leadership și a fost Class President, urmat de President of the Student Body în timpul facultății de medicină.

Oz este vicepreședinte și profesor de chirurgie la Universitatea Columbia.  De asemenea, el conduce Institutul Cardiovascular și Complementary Medicine Program de la Spitalul New York-Presbyterian. Activitatea lui de cercetare cuprinde operații de înlocuire a inimii, operații cardiace și  acțiuni de prevenție. Mehmet este  autorul a peste 400 de publicații, capitole de cărți și cărți medicale și a primit numeroase brevete. El efectuează în jur de 250 de operații pe inimă anual.Mehmet Oz este fondatorul și președintele unei organizații non-profit, numită HealthCorps, care oferă o bursă celor care abia au absolvit facultatea, pentru a le vorbi elevilor despre sănătate, nutriție și fitness timp de 2 ani în licee.

Oz a apărut ca expert în sănătate la The Oprah Winfrey Show pentru 5 sezoane. Seria lui de televiziune „Transplant!” a câștigat un premiu Freddie și unul Silver Telly. A apărut în „Good Morning America”, „The Today Show”, „Larry King Live” și „The View”. În prezent este gazda emisiunii televizate „The Dr. Oz Show” și are un talk show la Radio Sirius XM.Mehmet este autorul a 5 best-sellere New York Times, și anume: „YOU: The Owner’s Manual”, „YOU: The Smart Patient”, „YOU: On a Diet”, „YOU: Staying Young”, „YOU: Being Beautiful”, „YOU: Having a Baby”, dar și „Healing From the Heart”. De asemenea, are o rubrică în revista Esquire și în The Oprah Magazine, iar articolul „Retool, Reboot, and Rebuild” a primit premiul National Magazine.În lista celor mai influenți 100 de oameni din 2008, alcătuită de „Time”, Dr. Oz a fost plasat pe locul 44, iar revista Esquire l-a inclus în lista celor mai influenți 75 de oameni ai secolului 21. De asemenea, a fost numit Global Leader of Tomorrow de World Economic Forum și a fost listat în „Doctors of the Year” de revista Hippocrates și în „Healers of the Millenium” de revista Healthy Living. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *