Autorul săptămânii – Kevin Aucoin

“Beauty is about perception, not about make-up. I think the beginning of all beauty is knowing and liking oneself. You can’t put on make-up, or dress yourself, or do you hair with any sort of fun or joy if you’re doing it from a position of correction.“ – Kevyn AucoinKevyn Aucoin a fost un make-up artist și un fotograf, care a lucrat cu artiste, precum Cher, Janet Jackson, Tina Turner, Gwyneth Paltrow, Lisa Marie Presley, Courtney Love și Vanessa Williams.El s-a născut pe data de 14 februarie 1962 în Shreveport, Louisiana și a copilărit în Lafayette. El a fost adoptat de familia Aucoin și a fost crescut alături de două surori și un frate. Ca și copil, a fost efeminat și timid, iar interesul lui pentru make-up s-a manifestat încă de la o vârstă fragedă.Pentru a-și pune în practică pasiunea, Kevyn își machia surorile, iar apoi făcea fotografii rezultatelor. Deoarece îi era teamă să cumpere produse cosmetice personal, de multe ori fura din magazine, însă vina și frica de a fi prins l-a făcut să înceteze.

Kevyn a realizat că este gay încă de la vârsta de 6 ani, însă, părinții lui au continuat să rămână în faza de negare. Mama lui a declarat: “I didn’t think Kevyn was a sissy; I just thought he was a gentle child.” Din cauza acestor trăsături, adeseori, el a fost subiectul unor atacuri homofobice violente, până în momentul în care s-a mutat în New York.El a renunțat să mai frecventeze liceul după ce a fost urmărit de mai mulți colegi cu un camion. Apoi, el s-a înscris la o școală de frumusețe și a sperat să afle mai multe despre aplicarea machiajului, însă, a ajuns să predea el.La vârsta de 18 ani, el lucra la un magazin pentru femei din Lafayette, însă, femeile nu prea agreau ca machiajul să fie făcut de un bărbat. În anul 1982, Aucoin s-a mutat în Baton Rouge, Louisiana, cu speranța de a-și începe cariera ca make-up artist, însă s-a văzut nevoit să se mute din nou, iar de data asta în New York, din cauza abuzurilor efectuate de polițiști.

Acolo, el și-a dus până la capăt ambiția de a deveni un make-up artist de succes. Kevyn a fost descoperit de Vogue în timp ce machia modele pentru a-și crea portofoliul.Reputația lui a luat o amploare din ce în ce mai mare, iar datorită acestei ascensiuni a fost solicitat de revistele de modă, fiind răsplătit cu un onorariu de chiar 10.000 $ pe sesiune foto.În anul 2001, Aucoin a fost diagnosticat cu tumoare a glandei pituitare. Astfel, din cauza durerii fizice și psihice, el a început să dezvolte o dependență de analgezice. Mai degrabă acest obicei l-a condus către moarte, decât cancerul lui. Pe data de 7 mai 2002, ficatul și rinichii lui Kevyn au cedat, drept rezultat al abuzului de medicamente.Puteți vedea mai jos transformările unor vedete în alte staruri cunoscute, cu ajutorul machiajului creat de Kevyn Aucoin.

Tori Amos în Mary, Queen of Scots

 

Celine Dion în Maria Callas

Lisa Marie Presley în Marilyn Monroe

Christina Ricci în Edith Piaf

Winona Ryder în Elizabeth Taylor

Martha Stewart în Veronica Lake

Mai multe  informații și cărți de makeup займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *