Autorul săptămânii – John Green

“When adults say, “Teenagers think they are invincible” with that sly, stupid smile on their faces, they don’t know how right they are. We need never be hopeless, because we can never be irreparably broken. We think that we are invincible because we are. We cannot be born, and we cannot die. Like all energy, we can only change shapes and sizes and manifestations. They forget that when they get old. They get scared of losing and failing. But that part of us greater than the sum of our parts cannot begin and cannot end, and so it cannot fail.” ― John Green, Looking for AlaskaJohn Green este un autor bestselling New York Times, cunoscut pentru titlurile Looking for Alaska, An Abundance of Katherines și Paper Towns. De asemenea, este coautor, împreună cu David Levithan, al cărții Will Grayson, Will Grayson. În anul 2006 a primit Premiul Michael L. Printz, în 2009 Premiul Edgar, iar de două ori a fost finalist pentru Los Angeles Times Book Prize. Cărțile lui au fost traduse în peste 10 limbi. Ultima lui lucrare este The Fault in Our Stars.

John a crescut în Orlando, Florida, înainte de a urma Indian Spings School, o școală și un internat în afara orașului Birmingham, Alabama. El a absolvit Kenyon College în anul 2000, cu o dublă specializare: în engleză și Studii Religioase. În prima lui carte, Looking for Alaska, a fost inspirat de zilele petrecute la Indian Springs School.Recenzii de cărți ale lui John Green au apărut în The New York Times Book Review și Booklist, o publicație de recenzii de cărți unde a lucrat ca asistent redactor și editor în timp ce scria Looking for Alaska. De asemenea, a scris pentru All Things Considered de la National Public Radio și pentru WBEZ, un post de radio din Chicago.

În 2007, John și fratele lui, Hank, au încetat să mai comunice prin scris și au început să vorbească prin videoblog postat pe YouTube. Clipurile au adunat o comunitate de oameni numiți “nerdfighters” care luptă pentru intelectuali și pentru a crește nivelul celorlalți (Nivelul poate avea mai multe sensuri: Nerdighters au strâns sute de mii de dolari pentru a combate sărăcia din țările slab dezvoltate. De asemenea, au plantat mii e copaci în toată lumea în luna mai a anului 2010 pentru a celebra aniversarea de 30 de ani a lui Hank).John și Hank postează în continuare câte 3 clipuri pe săptămână, iar acestea sunt vizionate de peste 75 de milioane de ori, canalul lor fiind unul dintre cele mai populare din istoria clipurilor online. De asemenea, este activ și pe Twitter, unde este urmărit de peste 1,1 milioane de persoane. займ онлайн rusbankinfo.ru

1 thought on “Autorul săptămânii – John Green”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *