Autorul săptămânii: Jim Crace

“There is no remedy for death–or birth–except to hug the spaces in between. Live loud. Live wide. Live tall.”

James “Jim” Crace este un autor britanic născut la 1 martie 1946, într-o familie numeroasă. După finalizarea studiilor, a plecat pentru doi ani în Sudan împreună cu organizaţia Voluntary Services Overseas. La întoarcere, a lucrat pentru BBC şi pentru The Sunday Times.

“I think I’d like her to turn round. I want to see her face a second time. That first time she was hardly visible. She was little more than dark on dark, a body shape, as I remember it. If only she would spin round on her heels and the moonlight would oblige, I could persuade myself she’s real and not a spectre summoned up by loneliness.”

La 28 ani a publicat primul său volum de proză scurtă iar în cei 10 ani care care au urmat, Crace a adus cititorilor o serie de poveşti şi piese radio. Cărţile sale se încadrează în zona mistery/thriller/crime, însă stilul său este versatil, Crace vă va surprinde şi cu poveşti science fiction, întâmplări post apocaliptice sau literatură istorică.

În ciuda faptului că locuieşte în Marea Britanie, Jim Crace este mai popular în America. Pe lângă plăcerea de a scrie, autorul este pasionat de ornitologie şi iubeşte muzica live.

Cea mai recentă carte a sa, Harvest, a fost publicată în februarie 2013 şi a fost nominalizată la Man Booker Prize.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *