Autorul săptămânii: Jim Butcher

Autor american, născut în Missouri în 1971, este New York Times bestselling author şi motivul pentru care există seria The Dresden Files.

Jim Butcher povesteşte că fascinaţia lui pentru cărţile fantasy şi science fiction s-a născut în copilărie, când avea probleme de sănătate. Ţintuit la pat, ca să treacă timpul mai repede, surorile sale îi aduceau să citească Lord of the Rings şi The Han Solo Adventures – cărţi care i-au cultivat pasiunea pentru citit, i-au îmbogăţit imaginaţia şi l-au încurajat să nu renunţe la visul de a deveni scriitor.

“When everything goes to hell, the people who stand by you without flinching — they are your family.”

Prima carte a fost scrisă la vârsta de 19 ani însă a ajuns să fie publicat mulţi ani mai târziu, după multe încercări eşuate.

Seria The Dresden Files este un amestec de fantasy şi mistery şi aduce în prim plan aventurile unui detectiv particular/vrăjitor care se luptă cu personajele supranaturale din Chicago al zilelor noastre.

Seria cuprinde până în prezent 14 cărţi (am înţeles că o să mai apară cel puţin încă o carte) şi se bucură de popularitate în rândul adolescenților (și nu numai).

The Dresden Files a avut parte şi de ecranizare, serial produs de Nicolas Cage şi Norman Golightly, cu Paul Blackthorne şi Valerie Cruz în rolurile principale.

Codex Alera este o altă serie a autorului, care povesteşte întâmplările unui adolescent, Tavi, în ţinutul Alera, ținut asemănător cu Imperiul Roman. Fiecare locuitor al Alerei are puterea de a invoca elementele naturii sau anumite spirite – mai puţin Tavi care, din acest motiv, este considerat un ciudat.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

1 thought on “Autorul săptămânii: Jim Butcher”

  1. Din cate stiu eu, vor fi cel putin 20 de carti din seria Dresden Files. Plus o trilogie “apocaliptica ” la final. Cartea nr. 15 va aparea la sfarsitul lunii mai anul acesta.
    Am citit toata seria. Mi-a placut mult de tot. E una din seriile pe care le recitesti cu drag, chiar daca stii ce se va intampla mai departe cu personajele. E o carte care are de toate : actiune, comedie, drama, dragoste, personaje foarte bine creionate, o placere sa le descoperi. Vrea cineva sa citeasca o carte cu vampiri? Avem. Varcolaci? Zane? Zombi? Ingeri? Personaje din povestile pentru copii? Vrajitori? Al Capone modern? Mitologie nordica? Avem de toate. La naiba, apare chiar si Mos Craciun in carte. Un mix de “condimente” superb.
    Am citit si Codex Alera. Pacat ca nu a continuat-o. Sunt de parere ca mai avea ce sa mai povesteasca.
    Abia astept urmatoarea serie…… Se va lansa anul asta . Din cate am inteles va fi o serie SteamPunk.
    Stiti cumva daca se pregateste o lansare in limba romana a seriei Dresden Files? Editura Voyager am inteles ca avea aceasta intentie, dar a ramas la stadiul mai sus mentionat. Pacat. Mi-ar placea sa citesc si varianta tradusa in limba romana. Pana atunci, o sa continui sa ma delectez cu aceste carti in engleza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *