Autorul săptămânii – Jeff Kinney

“If there’s one thing I learned from Rodrick, it’s to set people’s expectations real low so you end up surprising them by practically doing nothing at all.” Jeff Kinney – “Diary of a Wimpy Kid”.Jeffrey “Jeff” Kinney este un autor american de cărți pentru copii, designer de jocuri, caricaturist și producător, cunoscut mai ales pentru seria de cărți “Diary of a Wimpy Kid”, fiecare fiind vândută în milioane de exemplare. De asemenea, a fost creatorul site-ului destinat copiilor, denumit Poptropica.Jeff s-a născut pe data de 19 februarie 1971 în Fort Washington, Maryland. El a urmat cursurile Universității Maryland la College Park. În timpul studiilor, el a creat niște benzi desenate numite “Igdoof”, care erau publicate în ziarul campusului.După absolvire, el a dorit să fie un caricaturist de ziar, însă perspectivele asupra acestei meserii nu erau așa de pozitive.

În anul 1998 a decis să scrie o carte pentru copii. Însă, în loc să se apuce direct de scris, el a decis să își noteze ideile într-un caiet. El a început să deseneze personajele care urmau să apară în seria “The Diary of a Wimpy Kid” – Greg, prietenul lui Rowley, frații lui Rodrick și Manny și părinții lor, care nu le mai suportă moliciunea. Jeff a strâns idei timp de 5 ani, înainte de a le cuprinde în prima lui carte, “Diary of a Wimpy Kid”, care a fost publicată în anul 2007.

De atunci, a mai scris încă trei cărți, plus o carte Do-it-Yourself. Al cincilea și ultima va fi lansată pe data de 16 noiembrie 2011.În anul 2009, Jeff Kinney a câștigat Dorothy anfield Fisher Children Book Award pentru “Diary of a Wimpy Kid”. Acest premiu a fost votat de copii, demonstrând încă o dată capacitatea lui de a scrie cărți care sunt iubite de copii. De asemenea, a fost inclus de către revista Time în 100 Most Influential People in the World. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *