Autorul săptămânii: James Patterson

James Brendan Patterson este un autor american, cunoscut pentru seriile bestseller Alex Cross, Michael Bennett, Women’s Murder Club, Maximum Ride, Daniel X, Witch and Wizard şi Middle School.

James Patterson s-a născut pe 22 martie 1947, în Newburgh, New York. A absolvit Colegiul Manhattan cu o diplomă în literatura engleză şi şi-a luat masteratul la Universitatea Vanderbilt. A lucrat ca director în publicitate până în 1996 când s-a retras pentru a se dedica scrisului. A publicat primul său volum, The Thomas Berryman Number, în 1976, iar de atunci până în prezent a publicat peste 95 de cărţi. Autorul s-a aflat de 19 ori consecutiv pe poziţia întâi în topul volumelor bestseller alcătuit de New York Times şi deţine recordul Guinness World pentru cele mai multe volume de ficţiune devenite bestseller cu 76 de titluri.

James Patterson se află în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile cu peste 300 de milioane de exemplare vândute în 40 de limbi. Patterson lucrează cu o serie de coautori printre care se număra Maxine Paetro, Andrew Gross, Mark Sullivan, Ashwin Sanghi, Michael Ledwidge şi Peter De Jonge.

Autorului i-a fost decernat premiul Edgar Award, premiul BCA Mystery Guild’s pentru Thrillerul Anului, premiul Internaţional Thriller of the Year şi premiul Children’s Choice Book Award pentru Autorul Anului.

Multe dintre romanele autorului au fost adaptate pentru televiziune sau cinematograf. Printre acestea se număra serialele Child of Darkness, Child of Light, Miracle on the 17th Green, 1st to Die, Suzanne’s Diary for Nicholas şi Women’s Murder Club şi filmele Kiss the Girls, Along Came a Spider şi Alex Cross.

În prezent, James Patterson locuieşte în Florida, împreună cu soţia sa, Susan şi fiul său, Jack.

Seria Alex Cross

Women’s Murder Club

Maximum Ride

Witch & Wizard

Middle School

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *