Autorul săptămânii: Helen Fisher

Helen Fisher predă antropologia la Universitatea Rutgers din New Jersey (SUA) şi studiază comportamentul şi relaţiile interumane.

În baza ocupaţiei şi a studiilor sale de până acum, Fisher este considerată cel mai bun expert (din lume) în ceea ce privește biologia iubirii şi atracţia. În 2005 a fost angajată de match.com pentru a-i ajuta să pună bazele chemistry.com – un site de online dating care se laudă că ar şti să-i aducă aproape pe cei care se potrivesc, în baza informaţiilor pe care le au despre personalitatea, educaţia, gusturile şi comportamentul acestora.

“Falling in love was not really a choice; it just struck me.”

Why We Love:  The Nature and Chemistry of Romantic Love

Why We Love: The Nature and Chemistry of Romantic Love” este una dintre cărţile sale, un studiu despre iubire – văzut din perspectiva ştiinţifică. Lucrând cu o armată de cercetători pentru a scana creierul celor care tocmai s-au îndrăgostit nebuneşte, Fisher aduce în lumină ceea ce psihologii doar au bănuit până acum: atunci când te îndrăgosteşti, anumite zone ale creierului ies în evidenţă prin creşterea fluxului sanguin în zona respectivă.

Cartea ne dezvăluie misterele iubirii prin explicaţii ştiinţifice. Iubirea nu este un simplu sentiment sau o simplă emoţie, ci un mix între dorinţă şi emoţie, controlat de anumiţi neurotransmiţători/stimulanţi precum dopamina, serotonina, oxitocina, epinefrina. De asemenea, nici ruptura unei relaţii nu este ignorată în studiile sale, autoarea vorbindu-ne despre efectele unei despărţiri şi felul în care afectează, în mod diferit, bărbaţii şi femeile.

http://www.youtube.com/watch?v=x-ewvCNguugCărțile autoarei

 Alte studii despre iubire si relaţii займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *