Autorul săptămânii – George R. R. Martin

“Ce este onoarea în comparație cu iubirea unei femei? Ce este datoria în comparatie cu simțirea unui fiu nou-născut în mâinile tale…sau amintirea unui zâmbet a unui frate? Vânt și cuvinte. Vânt și cuvinte. Suntem pur și simplu oameni, iar zeii ne-au creat pentru iubire. Aceasta este gloria și tragedia noastră măreață.” , spunea George R. R. Martin în “A Game of Thrones”.

A Dance With Dragons: A Song of Ice and Fire Book 5
 George Raymond Richard Martin este scriitor și scenarist american, operele lui având influențe fanteziste, horror și science-fiction. Este cunoscut mai ales pentru seria de romane fantasy “A Song of Ice and Fire”, care a fost adaptată recent în “Game of Thrones”, difuzată în prezent la HBO. Anul acesta a fost numit “unul din oamenii cu ceea mai mare influență ai anului 2011” de către revista TIME Magazine.Martin a început să scrie mici povești de science-fiction la începutul anilor 1970, iar startul în cariera de scriitor a fost mai dificil, având în vedere că una din povesti a fost refuzată de diferite reviste de 42 de ori. Mulți ani mai târziu avea să câștige mai multe premii Hugo și Nebula pentru scurtele lui povestiri.În anii 1980 Martin a început să scrie și pentru televiziuni și să lucreze ca editor de serii de cărți, iar în 1991 s-a întors la scrierea de romane și a început ceea ce s-a transformat într-una din seriile lui clasice, “A Song of Ice and Fire”, care va cuprinde 7 volume. Al cincilea volum, “A Dance With Dragons”, va fi lansat pe 12 iulie 2011.Primul volum “A Game of Thrones” a fost publicat în 1996. În luna noiembrie a anului 2005, “A Feast for Crows”, a patra carte a seriei, a devenit bestseller-ul numărul 1 și a primit, de asemenea, tot locul 1 în cadrul listei de bestsellere a The Wall Street Journal. În septembrie 2006 cartea a fost nominalizată  atât pentru Premiile Quill, cât și pentru Premiile British Fantasy.HBO Production a achiziționat drepturile pentru întreaga serie “A Song of Ice and Fire în 2007. Primul sezon “Game of Thrones” a început pe 17 aprilie 2011 se bazează pe primul roman al seriei. La două zile de la premieră, episoadele au primit critici pozitive și au înregistrat o audiență de 4.2 milioane pentru primele  trei difuzări.

Criticii i-au descris scrierile ca fiind întunecate și cinice. Primul lui roman, “Dying of the Light”, a dat tonul majorității scrierilor lui – acțiunea se petrece pe o planetă în mare parte abandonată, care devine nelocuibilă pe măsură ce se îndepărtează de soare. Această poveste și multe altele de-ale lui Martin au o tentă puternică de melancolie. Personajele lui sunt deseori nefericite, sau măcar nesatisfăcute – încercând să rămână idealiști într-o lume nemiloasă. Multe au și elemente ale unor eroi tragici, fiind multi-fațetate, fiecare cu trecuturi, inspirații și ambiții surprinzător de intrigante.George R.R. Martin a fost un asistent universitar în jurnalism și director de turneu de șah în tinerețe. În timpul liber colecționează miniaturi pe teme medievale, citește și colecționează cărți science-fiction, de fantezie și horror și păstrează cu sfințenie o colecție de reviste în continuă creștere, care include primele ediții “Spider-Man” sau “Fantastic Four”  займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *