Autorul săptămânii – Ernesto Sabato

Ernesto Sabato a fost unul dintre cei mai importanți prozatori latino americani, care s-a stins din viață la sfărșitul săptămânii trecute, pe 30 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Acesta s-a născut într-un oraș de provincie din Argentina, Rojas, din părinți imigranți de origine italo – albanezi.Având în vedere importanța muncii sale în literatură, fiind considerat ultimul scriitor clasic de literatură din America Latină, am decis să vi-l prezentăm la autorul săptămânii.Pe lângă pasiunea față de scris, Ernesto Sabato a fost fascinat și de știință. El a studiat fizica la Universitatea Națională de La Plata și apoi a plecat la Sorbona, unde a lucrat la Laboratorul Curie. Însă după Cel de-al Doilea Război Mondial a renunțat la cercetarea științifică și s-a dedicat literaturii.
În timpul adolescenței a fost membru activ al grupării Reforma Universitară, ce se baza pe idealuri comuniste, unde erau membrii și Héctor P. Agosti, Ángel Hurtado de Mendoza and Paulino González Alberdi.Mai târziu a fost chiar ales ca Secretar General al Federației de Tineret Comunistă, însă în jurul vârstei de 18 ani a început să se îndoiască de propaganda comunistă și din această cauză a fost trimis la Școala Internațională a lui Lenin, timp de doi ani. Dar, înainte de a ajunge la Moscova a trebuit să se oprească la Bruxelles, la un congres comunisti. În acel moment Sabato și-a dat seama că poate scăpa Moscova și de regim și a reușit din Bruxelles să fugă la Paris.
Prima sa scriere literară a fost un articol despre cartea lui Adolfo Biov Casares, ”La Invencion de Morel”, ce a fost publicat în revista Teseo. A colaborat la începutul carierei sale cu revista Sur, unde făcea recenzii de cărți, iar în 1945 a publicat prima sa carte, intitulată ”Uno y el Universo”, pentru care a primit în același an, premiul de onoare din partea Societății Scriitorilor Argentinieni.Iar acesta a fost începutul unei cariere de succes în istoria literaturii contemporane. Cartea  ”Abaddon el Exterminador” a fost numită de industria literară franceză ca fiind cea mai bună carte străină și rămâne una dintre cele mai bune opere ale sale.”Sobre heroes y tumbas” este considerată cea mai bună creație a lui Sabato ce i-a adus recunoștiință internațională. În mare parte scrierile sale aveau ca temă metafizica, politica și tangoul, iar premiile pe care le-a câștigat în cei aproape 100 de ani de existență demonstrează talentul lui Ernesto Sabato, pe care vă invităm să-l descoperiți și voi… займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *