Autorul săptămânii: Eric Carle

Eric Carle este unul dintre cei mai faimoşi autori şi ilustratori de cărţi pentru copii, recunoscut pentru originalitatea ilustraţiilor sale spectaculoase, pentru tehnica sa unică, pentru designul inedit al cărţilor sale şi pentru poveştile sale fermecătoare şi sensibile, care le transmit copiilor mesaje pozitive şi învăţăminte preţioase despre viaţă şi lumea înconjurătoare.

Eric Carle a cunoscut celebritatea în 1969, odată cu publicarea cărţii sale “The Very Hungry Caterpillar“, considerată una dintre cele mai de succes cărţi ilustrate publicate vreodată, un adevărat simbol al copilăriei, care a fost tradusă în peste 60 de limbi şi s-a vândut în peste 38 de milioane de exemplare. În 2009, cartea “The Very Hungry Caterpillar” a fost aleasă pentru programul Read For the Record 2009, care încurajează citirea aceleiaşi cărţi în aceeaşi zi, în întreaga lume. Cartea “The Very Hungry Caterpillar” a fost publicată şi în România, cu titlul “Omida mâncăcioasă“.

Din 1969 până în prezent, Eric Carle a scris şi a ilustrat peste 70 de cărţi pentru copii, care au primit numeroase premii şi au fost vândute în peste 128 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Eric Carle s-a născut în anul 1929, în Syracuse, New York. La vârsta de şase ani, s-a mutat împreună cu părinţii în Germania, unde a absolvit prestigioasa academie de artă “Akademie der bildenden Kunste” din Stuttgart. În 1952, Eric Carle şi-a îndeplinit visul de a se întoarce în SUA şi s-a angajat ca ilustrator la celebra publicaţie The New York Times. Mai târziu, a devenit director artistic al unei agenţii de publicitate.

Prima carte pentru copii scrisă şi ilustrată de Eric Carle, “1, 2, 3 to the Zoo“, a fost publicată în 1968, iar la scurt timp, în 1969, a fost publicată cartea devenită ulterior bestseller  internaţional “The Very Hungry Caterpillar“. Dintre cărţile sale, preferata autorului este “Do You Want to Be My Friend?“, deoarece este o carte despre prietenie.
Eric Carle este fondatorul muzeului Eric Carle Museum of Picture Book Art din Amherst, Massachusetts, care şi-a deschis porţile în anul 2002.
În prezent, autorul locuieşte în Massachusetts, împreună cu soţia sa, Bobbie şi pisica lor, Annie. Eric Carle are doi copii, o fată şi un băiat. Cel mai mare hobby al autorului este munca sa.

Cărţi scrise şi ilustrate de Eric Carle


Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *