Autorul săptămânii: Dr. Benjamin Daniels

“În noi toţi există o dorinţă universală de a fi ascultaţi şi de împărtăşi cu cineva durerile şi suferinţele noastre.

Rolul meu, ca doctor, este de a le asculta. Uneori îmi aduc contribuţia cu recomandări de medicamente sau tratamente, dar de cele mai multe ori sunt un simplu spectator în viaţa pacienţilor mei. Chiar dacă aceştia îmi acordă o foarte mare importanţă.

Avantajul este că am acces la o parte din viaţa lor, partea bizară şi personală pe care numai unui doctor au curajul să o împărtăşească.”

Benjamin Daniels este pasionat de ceea ce face şi se considera norocos pentru asta, având în vedere că la 16 ani s-a gândit că i-ar prinde bine să fie doctor. Pentru că, la acea vreme, mintea sa de adolescent se întreba:  “Ce-ar putea fi mai frumos decât să fii înconjurat de asistente frumoase şi de a salva vieţi?” În plus, un factor decizional a fost faptul că, exact în acel an, serialul ER era în vogă iar fiecare fată avea postere cu George Clooney pe pereţi. Cine nu ar fi vrut să fie doctor?

 Pentru a ajunge unde este acum, Dr. Daniels a studiat cinci ani Medicina şi a lucrat câţiva ani buni în spital pentru a acumula experienţă, trecând prin diverse etape şi specializări: chirurgie, psihiatrie, urgențe, pediatrie, ginecologie, geriatrie şi medicină generală.

Şi totuşi, Benjamin Daniels este doar un pseudonim. Dar cazurile despre care scrie în cărţile sale sunt reale, sunt experienţe personale, sunt pacienţii săi  – cei care-l ajută să descopere lucruri noi şi care-i oferă material pentru jurnalul său medical. La început, doctorul scria doar pentru el, păstrând toate gândurile, frustrările, întrebările şi confuziile într-un jurnal, fără a visa că va ajunge să fie publicat vreodată.

Confessions of a GP

Confessions of a GP este prima sa carte:

“Îmi amintesc foarte bine primul diagnostic pe care l-am dat. Ca multe altele care au urmat, a fost complet incorect – însă acesta are un loc special în sufletul meu. Totuşi, în apărarea mea, vreau să menţionez că, la acea vreme, eram încă un băiat abia ieşit de pe băncile facultăţii. Stăteam la masă într-un restaurant local şi am observat un bărbat care, dintr-o dată, şi-a pierdut cunoştinţa. Imediat am fost copleşit de un sentiment de încântare, gândindu-mă: “Asta înseamnă să fii medic! Acesta este momentul meu!”. M-am adresat încrezător managerului de restaurant spunându-i de ce suferă acel bărbat şi i-am recomandat să cheme ambulanţa urgent. Managerul, neimpresionat de recomandările mele, a aruncat în stradă primul meu pacient care, simţind aerul rece, şi-a revenit imediat. Ulterior am realizat că acesta era doar beat şi adormise pe un scaun.”

Puteţi citi şi a doua carte din serie, Further Confessions of a GP, de acelaşi autor: pacienţi noi, întâmplări noi, însă acelaşi doctor (de data aceasta mai experimentat, mai înţelept şi cu câţiva ani mai în vârstă).

[books:t:  9781605984346, 9781609613778, 9781939457035]

[books:t: 9780823213795,  9780807121054, 9780807118566]

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *