Autorul săptămânii – David Nicholls

“What are you going to do with your life?” In one way or another it seemed that people had been asking her this forever; teachers, her parents, friends at three in the morning, but the question had never seemed this pressing and still she was no nearer an answer… “Live each day as if it’s your last’, that was the conventional advice, but really, who had the energy for that? What if it rained or you felt a bit glandy? It just wasn’t practical.Better by far to be good and courageous and bold and to make difference. Not change the world exactly, but the bit around you. Cherish your friends, stay true to your principles, live passionately and fully and well. Experience new things. Love and be loved, if you ever get the chance.” – David Nicholls – “One Day”David Alan Nicholls este un scriitor și scenarist britanic, cunoscut mai ales pentru cartea “One Day”, ecranizat în 2011, în care apar actori precum Anne Hathaway, Jim Sturgess și Patricia Clarkson.

În timpul școlii, David a avut un interes sporit către teatru, dar și pentru engleză, fizică și biologie și a jucat o varietate de roluri în producțiile colegiului. El a urmat Barton Peveril College, împreună cu Colin Firth, cu care va colabora mai târziu în “When Did You Last See Your Father?” .După aceea a urmat Bristol University, unde s-a specializat în teatru și engleză, înainte de a se perfecționa ca actor la American Musical and Dramatic Academy în New York. În jurul vârstei de 20 de ani, el a lucrat ca actor profesionist, utilizând numele de scenă David Holdaway. El a avut roluri mici la diverse teatre, cum ar fi West Yorkshire Playhouse și Royal National Theatre, unde a jucat timp de 3 ani.Ca scenarist, a colaborat pentru adaptarea lui “Simpatico” și a contribuit cu 4 scenarii pentru a 3-a serie “Cold Feet”. Mai târziu, el a fost nominalizat la British Academy Television Craft Award pentru “Best New Writer (Fiction)”. David a creat episodul pilot pentru Granada Television și miniseriile I Saw You și Rescue Me de la Tiger Aspect.

Rescue Me a avut doar o serie înainte de a fi anulat. Nicholls scrisese 4 episoade pentru cea de-a doua serie, înainte de a i se spune de anulare. Furia lui l-a determinat să ia o pauză în vederea concentrării pentru scrierea cărții Starter for Ten. Când s-a întors la meseria de scenarist, el a adaptat Much Ado About Nothing într-un segment de o oră cuprins în sezonul ShakespeaRe-Told de la BBC.În anul 2006 a fost lansat în cinematografe adaptarea romanului Starter for 10. În următorul an, el a scris And When Did You Last See Your Father?, o adaptare a biografiei lui Blake Morrison. De asemenea, în anul 2008 a fost difuzată adaptarea lui Tess of the D’Urbervilles pentru BBC, iar în prezent lucrează la Far From the adding Crowd pentru BBC Films.Pentru scenariul Great Expectation a fost menționat  în Brit List din 2009, o votare a celor mai bune scenarii modificate din afara Statelor Unite ale Americii.În prezent, David lucrează la cel de-al 4-lea roman, dar și la o versiune a filmului Dickens’ Great Expectations. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *