Autorul săptămânii: David Levithan

Poate că l-aţi cunoscut pe David Levithan prin cărţile minunate pe care le scrie. Poate doar aţi auzit despre el, însă nu sunteţi convinşi încă dacă să-l citiţi sau nu.

Ei bine, pentru asta suntem aici. Să vă facem cunoştinţă cu viitorii voştri autori preferaţi.

Pe pagina sa oficială, la categoria “About me”, scrie: “You Probably Think This Page is About Me”. Ei bine, foarte puţine sunt scrise despre viaţa sa, dar multe despre cărţile sale.

S-a născut în 1972, a absolvit Brown University şi prima sa carte a fost publicată în 2003. A avut o copilărie frumoasă, o adolescență minunată şi, în prezent, este un om mulţumit şi fericit cu ceea ce are. Singurele sale vicii au fost Dr. Pepper şi serialele. Nimic ieşit din comun.

Ce-am constatat, citind blogul său, este că David Levithan iubeşte să scrie şi, mai mult decât atât, iubeşte să vorbească despre munca sa. Cred şi eu, cui nu i-ar plăcea să vorbească despre cărţile sale, la aşa un talent?

“Marly’s Ghost”, una dintre cărţile sale, este o adaptare contemporană a cărţii “A Christmas Carol”.

Nick and Norah’s Infinite Playlist, care a fost şi ecranizată, s-a născut în urma unei colaborări cu o veche prietenă, Rachel Cohn.

Will Grayson, Will Grayson este o colaborare cu John Green, povestea a doi băieţi cu acelaşi nume, care află întâmplător unul de celălalt.

Dash and Lily’s Book of Dares este o carte pe care v-am prezentat-o anul trecut, o poveste despre cum să-ţi găseşti sufletul pereche într-un mod original.

The Lover’s Dictionary este o altă poveste de dragoste scrisă în mod creativ, ca pe o poezie.

Poate că observaţi deja un tipar aici. Avem de-a face cu un autor contemporan care iubeşte să scrie despre iubire. Cărţile sale sunt încărcate de optimism, încercând să transmită bucuria de a trăi şi de a avea iubire în viaţa noastră, indiferent sub ce formă vine aceasta.

Vă las să-i descoperiţi singuri cărţile şi să vă bucuraţi de lectură.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *