Autorul săptămânii – Daniel H. Pink

“Greatness and nearsightedness are incompatible. Meaningful achievement depends on lifting one’s sights and pushing toward the horizon.” – Daniel H. Pink – “Drive: The surprising Truth About What Motivates Us”

Daniel H. Pink este un scriitor și jurnalist american și este autorul a 4 cărți despre schimbarea domeniului muncii, printre care se numără și bestseller-ul New York Times, „A Whole New Mind” și „Drive”, lucrări care au fost traduse în 32 de limbi.

Daniel a absolvit Bexley High School, Northwestern University și Yale Law School, deși nu a practicat niciodată această meserie. Din anul 1995 până în 1997 a lucrat pentru Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Al Gore, unde avea funcția de chief speechwriter, iar înainte a fost consilierul lui Robert Reich.

Prima lui carte, „Free Agent Nation: The Future of Working for Yourself”, a fost un bestseller Washington Post, despre care Publishers Weekly a spus că: “has become a cornerstone of employee-management relations.”

Ultima lui carte poartă numele de „Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us”, care utilizează 50 de ani de știință comportamentală pentru a produce o răsturnare a teoriilor referitoare la motivația umană și oferă o cale mai eficientă către performanțele înalte.

Astfel, cartea a devenit bestseller New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Boston Globe, Los Angeles Times, San Francisco Chronicle și Publishers Weekly, dar și în țări precum Japonia și Marea Britanie.

O altă carte de success care poartă semnătura lui Daniel Pink este “A Whole New Mind: Why Right-Brainers Will Rule the Future” care prezintă valorificarea tot mai mare a gândirii “cu ajutorul creierului drept” în cazul economiei moderne.

“The Adventures of Johnny Bunko: The Last Creer Guide Youțll Ever Need” este prima carte business în format manga și singura carte grafică ce a devenit bestseller BusinessWeek. Ilustrată de Rob Ten Pas, câștigător a numeroase premii, lucrarea a fost tradusă în 14 limbi.

Articolele lui referitoare la business și tehnologie apar în multe publicații, inclusive New York Times, Harvard Business Review, Fast Company, Wired și The Sunday Telegraph.

1 thought on “Autorul săptămânii – Daniel H. Pink”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *