Autorul săptămânii: Dale Carnegie

“Develop success from failures. Discouragement and failure are two of the surest stepping stones to success.”Dale Breckenridge Carnegie (24 Noiembrie 1888 – 1 Noiembrie 1955) a fost scriitor american, lector şi creatorul vestitelor cursuri oratorice, sfaturi de auto-dezvoltare, arta de a vinde şi corporate training.S-a născut într-o familie săracă, la o fermă din Missouri iar în adolescență trebuia să se trezească dimineaţa la 4 să îngrijească animalele, ca apoi să plece la şcoală. În drum spre casă, pentru a omorâ timpul, îşi exersa metodele de a vorbi în public.

“Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no hope at all.”

A lucrat în vânzări după facultate – şi a fost un om de vânzări strălucit, însă a renunţat la această meserie pentru a-şi urma visul: acela de a vorbi în public.

Ascultând şi analizând oamenii şi reacţiile lor, Carnegie a descoperit cum poţi scăpa de trac în public (de exemplu, prin a vorbi despre lucrurile care îl enervau), cum poţi câştiga încredere şi cum poţi influenţa comportamentul celor din jur – toate acestea oferindu-le înapoi oamenilor prin cărţile şi cursurile sale.

Dacă eşti om de afaceri, manager sau ai o poziţie de conducere şi vrei să fii un bun leader, Dale Carnegie este persoana potrivită de la care poţi începe să înveţi.

How to Win Friends & Influence People

How to Win Friends & Influence People” este una dintre cele mai populare cărţi ale sale, chiar şi în zilele noastre, după 78 ani de la publicarea acesteia.

Principiile acestei cărţi sunt simple şi cunoscute de noi toţi, în teorie: vrei să ai prieteni? Vrei să fii influent? Atunci încearcă să te porţi frumos cu cei din jurul tău.

Eşti de părere că deja faci asta? Atunci adu-ţi aminte ce se întâmplă când nu vă puneţi de acord cu o idee sau cu o acţiune, cu un proiect la care lucraţi împreună.

  • Nu critica, nu condamna şi nu te plânge.
  • Oferă sfaturi sincere şi dezinteresate.
  • Fii cu adevărat interesat de persoana din faţa ta. Zâmbeşte. Ascultă activ. Evită discuţiile în contradictoriu. Ai respect pentru părerea celorlalţi.
  • Dacă ai greşit, recunoaşte cu inimă deschisă. Apreciază munca celor din jur şi arată-le asta.

The Leader în You”, o altă carte populară în SUA, îţi arată cum poţi pune în practică faimoasele tehnici care demonstrează că orice om, indiferent de job-ul pe care îl are, poate controla creativitatea şi entuziasmul pentru o mai bună productivitate la locul de muncă.

Cum poţi face asta?

  • Găseşte-ţi punctele forte – descoperă leaderul din tine.
  • Du-ţi la bun sfârşit proiectele pentru a creşte încrederea în tine.
  • Scapă de mentalitatea “noi” versus “ei”.
  • Fii un bun coleg şi încurajează colaborarea între oamenii din echipa ta sau cu celelalte departamente.
  • Găseşte un echilibru între muncă şi timpul liber.
  • Nu lăsa grijile să te copleşească şi nu-ţi pierde energia.

Pentru mai multe sfaturi de la Dale Carnegie, vă recomand cărțile de mai jos:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *