Autorul săptămânii: Charles M. Schulz

Charles M. Schulz, sau Spanky pentru cunoscători, a fost caricaturistul american renumit pentru benzile desenate “Peanuts”.

“Peanuts pretty much defines the modern comic strip, so even now it’s hard to see it with fresh eyes. The clean, minimalist drawings, the sarcastic humor, the unflinching emotional honesty, the inner thoughts of a household pet, the serious treatment of children, the wild fantasies, the merchandising on an enormous scale — in countless ways, Schulz blazed the wide trail that most every cartoonist since has tried to follow.”

Născut în Minnesota în noiembrie 1922, singur la părinţi, s-a dovedit a fi un elev timid şi retras, ale cărui desene nu erau apreciate la acel moment. Câţiva ani mai târziu, după moartea mamei sale şi după ce s-a întors din armată, Schulz s-a ocupat de cariera sa, încercând să-şi publice desenele în ziarele locale.

De la o serie de scurte benzi desenate numite Li’l Folks a luat naştere Peanuts, povestea unui băiat pe nume Charlie Brown, a unui căţel numit Snoopy şi a altor personaje secundare. Prima apariţie Peanuts pe hârtie a fost pe 2 Octombrie 1950, în şapte ziare. După un debut destul de anevoios, Peanuts au devenit încet-încet cele mai populare benzi desenate din toate timpurile.

Charles M. Schulz îşi începea ziua mâncând o gogoaşă cu jeleu, verificându-şi corespondenţa, ca apoi să se aşeze la biroul său şi să creeze o nouă întâmplare în lumea Peanuts – lucru care putea să dureze de la câteva minute până la câteva ore, în funcţie de inspiraţia de moment.

Personajul principal din Peanuts, Charlie Brown, şi-a primit numele de la un coleg de-al lui Schulz. De asemenea, viaţa şi întâmplările personajelor sale sunt de mult ori inspirate din viaţa proprie:

–          Tatăl lui Charlie Brown este frizer şi mama sa este casnică, precum părinţii lui Schulz

–          Ca şi Schulz, Charlie Brown este un personaj timid şi retras: “I suppose there’s a melancholy feeling in a lot of cartoonists, because cartooning, like all other humor, comes from bad things happening.”

–          Schulz a avut un câine când era adolescent, aşa cum şi Charlie Brown îl are pe Snoopy

–          Linus şi Shermy sunt nume împrumutate de la prieteni de-ai săi foarte buni

–          Peppermint Patty a fost inspirată de una dintre verişoarele sale

De-a lungul vieţii sale, Schulz a primit numeroase premii pentru benzile sale desenate, fiind unul dintre cei mai influenţi caricaturişti: National Cartoonists Society’s Humor Comic Strip Award în 1962, Society’s Elzie Segar Award în 1980, Reuben Award în 1955 şi 1964, Milton Caniff Lifetime Achievement Award în 1999. În 1996, Schulz a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame. În anul 2000, congressman-ul Mike Thompson l-a premiat pe Schulz cu Congressional Gold Medal, cel mai înalt grad de onoare pe care un cetăţean american îl poate primi.

Vă invit să-i cunoaşteţi creaţiile şi să vă delectaţi cu aventurile din lumea Peanuts:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *