Charles Dickens

http://www.youtube.com/watch?v=unKuZ2wlNdw

Desigur că aţi citit cel puţin o carte de-a lui Charles Dickens. V-aţi lăsat fermecaţi de cuvintele sale în copilărie, i-aţi văzut numele pe lista de lecturi obligatorii de vacanţă, l-aţi purtat cu voi la mare sau la munte, în autobuz, în tren, pe stradă, în parc.

Dar câţi dintre voi cunoaşte cel puţin o întâmplare din viaţa sa? Autorii au norocul de a se ascunde în spatele cuvintelor, fără a fi necesar să spună multe despre ei.

Scriitor britanic, născut în 1812, face parte dintr-o familie numeroasă, de şapte copii. Familie săracă, de altfel – din cauza datoriilor, tatăl  său a ajuns la închisoare iar Charles D. a fost nevoie să înceapă să muncească la vârsta de 12 ani.

Imediat după această întâmplare, tatăl său este scos din închisoare cu ajutorul unei moşteniri şi-şi trimite fiul la studii. Fiul, la vârsta de 15 ani renunţă la şcoală şi se angajează într-un cabinet de avocatură, iar apoi ca reporter. Articolele sale ajung în diverse publicaţii cunoscute la acea vreme iar autorul devine din ce în ce mai  popular.

Puţini oameni au trăit simultan atâtea vieţi ca Dickens, căruia îi plăcea să adune pseudonime, printre care “The Sparkler of Albion”, “Revolver” sau “The Inimitable”, şi era dornic să-şi extindă reputaţia cât mai mult cu putinţă. Romancier, dramaturg, actor, militant pentru drepturile sociale ale săracilor şi pentru abolirea sclaviei, jurnalist, redactor, filantrop, prestidigitator amator, celebritate – încercarea de a-i pune o etichetă este una dificilă.

A fost căsătorit timp de 22 de ani cu Catherine Thomson Hogarth şi a avut 10 copii. În ultimii ani de viaţă s-a îndrăgostit de actriţa Ellen Ternan şi a divorţat.

A murit la 1870, în urma unui atac cerebral.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *