Autorul săptămânii – Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón este un scriitor spaniol, născut la Barcelona în 1964, dar care trăiește la Los Angeles încă din 1993. A devenit cunoscut datorită romanului “Umbra vântului”, care s-a publicat în 45 de țări și a fost tradus în peste 30 de limbi.Zafón a fost inițial muzician: compozitor, producător și clapetist. A mai lucrat și în advertising, până la publicarea primului său roman ca scriitor “The Prince of Mist” în 1993. “The Prince of Mist” este o poveste de aventură și mister pentru tinerii cititori și a câștigat premiul spaniol Edebe pentru Literatură pentru Copii și Tineret în același an. Romanul a ajuns de altfel și subiect la orele de literatură în liceele din Spania.Zafón a continuat să scrie și a mai publicat încă trei romane pentru tineret: “The Midnight Palace” (1994), “September Lights”(1995) și “Marina” (1999). Al patrulea roman este cel care i-a și adus faima internațională, fiind primul considerat a fi scris pentru adulți : “The Shadow of the Wind” (2001). A fost urmat în 2008 de “The Angel’s Game”, cu acțiunea în același decor, doar în ani diferiți față de “Shadow of the Wind”.În ambele romane acțiunea se petrece într-o Barcelona gotică, desprinsă din filmele noir, în care apar personaje misterioase și povești ce așteaptă să fie descoperite. “Shadow of the Wind” vorbește despre plăcerea lecturii și cărțile care “sunt oglinda sufletului”, iar “Angel’s Game” descrie agonia scrisului, eșecul unui scriitor și cât de departe este capabil să meargă pentru a avea succesul mult visat (inclusiv să incheie un târg cu diavolul însuși).Ceea ce leagă cele două romane este atmosfera orașului și un concept foarte frumos introdus de Zafón “Cimitirul Cărților Uitate”, un loc magic, în ale cărui taine trebuie să fii inițiat, îți alegi o carte, pe care ai obligația să o păstrezi cu sfințenie și poți la rândul tău să depui o carte pe care vrei să o protejezi.Un scriitor spaniol în ascensiune, Zafón merită descoperit, așa că săptămâna aceasta vă invit să-l citim!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

1 thought on “Autorul săptămânii – Carlos Ruiz Zafón”

  1. Un proiect laudabil, care isi propune sa ofere carte pentru copii in format electronic. Fisierele PDF, bogat ilustrate, poti fi descarcate gratuit de pe siteul proiectului si printate cu o imprimanta obisnuita.

    Adresa este: http://povestealuijester.blogspot.com

    Lectura placuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *