Autorul săptămânii – Bill Bryson

 

Bill Bryson, sau mai bine zis, William McGuire “Bill” Bryson este unul dintre cei mai apreciați scriitori americani de cărți de călătorie, cărți despre limba engleză și despre știință.
Deși s-a născut în America, Bryson a locuit pentru o perioadă lungă de timp în Marea Britanie. Spiritul său aventurier l-a determinat în 1972 să renunțe la Universitatea Drake, unde era înscris și să plece timp de patru luni într-o călătorie prin Europa. Cele mai interesante întâmplări au fost apoi menționate în cartea ”Neither Here Nor There: Travels in Europe”.În plus, în timpul călătoriei prin Europa s-a oprit și în Marea Britanie, unde a decis să rămână și să lucreze la un spital de psihiatrie. Aici a cunoscut-o pe Cynthia, care i-a devenit în scurt timp soție. În Marea Britanie a locuit până în 1995, unde a practicat meseria de jurnalism, iar printre publicațiile cu care a colaborat se numără The Times și The Independent.
Deși a vrut să se întoarcă în America împreună cu familia sa, Bryson nu și-a găsit locul aici, astfel că în 2003 a decis să revină în Marea Britanie, unde locuiește și astăzi. Dar acea încercare de a se stabili în America a dat naștere unei cărți, ”A Walk in the Woods”.Bryson a asimilat Marea Britanie atât de bine, încât în 2003, în cadrul evenimentului World Book Day cartea sa ”Notes From a Small Island” a fost desemnată ca fiind cea mai bună carte ce descrie identitatea Marii Britanii și starea națiunii.Anul următor, Bryson mai primește un premiu, Aventis Prize, pentru cea mai bună carte de știință generală, ”A Short History of Nearly Everything”.Bryson mai este apreciat și pentru cărțile sale despre limba engleză, dintre care cele mai cunoscute sunt ”Mother Tongue” și ”Made in America”.Astfel, săptămâna aceasta vă invităm să-l descoperiți pe Bill Bryson, un aventurier american care își găsește identitatea în Marea Britanie. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *