Autorul săptămânii: Axel Scheffler

Axel Scheffler este un renumit ilustrator de cărţi pentru copii, născut în Germania în 1957. Câţiva ani mai târziu s-a stabilit în Mare Britanie pentru studii şi ulterior a lucrat în publicitate.Programul său începe dimineaţa, între 8 şi 9, cu micul dejun şi cafeaua, ca apoi să se retragă în studio-ul său pentru a desena.Pentru ca soţia sa, Clementine, să renunţe la fumat, a fost de acord să o însoţească o dată sau de două ori pe săptămână la orele de yoga.Pe peretele din dormitorul său a pictat o serie de aventuri ale unui urs şi unei broscuţe. Fiecare scenă reprezintă câte o lună din an şi este un cadou pentru soţia sa.Iar pentru copii, desenele sale sunt concepute cu drag. Ilustratorul stă de vorbă cu autorii, îşi imaginează cum arată personajele şi lucrează la ele cât de mult posibil pentru a aduce un zâmbet pe fata micuţilor şi pentru a da viaţă poveştilor.

The Gruffalo
The Gruffalo este unul dintre personajele cele mai îndrăgite de către copii. Ilustraţiile sale spun povestea unui şoricel care se plimbă singur prin pădure încercând să se apere de pericole.În calea sa apar diverse personaje periculoase: un şarpe, o vulpe, o bufniţă.Acestea îl invită în casa lor, la masă, cu scopul de a-l prinde în capcană. Însă şoricelul viclean încearcă să-i sperie, spunându-le că trebuie să se întâlnească cu prietenul său cel mai bun, the gruffalo, un monstru jumătate urs grizzly, jumătate bivol.Aşa ia naştere The Gruffalo, la care ilustratorul şi scriitoarea Julia Donaldson au lucrat împreună pentru a-i da monstrului o formă prietenoasă, care să nu sperie copiii.Cartea ilustrată Der Grüffelo pe locul I în această săptămână în lista de bestsellers a renumitei reviste Spiegel din Germania.Mai multe personaje, poveşti şi jocuri pentru copii, mai jos: займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *