Neil Gaiman

Neil Gaiman
Neil Gaiman
Neil Gaiman (n. 1960, Portchester, Anglia) este un scriitor de literatură fantasy, literatură pentru copii, proză scurtă, benzi desenate, romane grafice și scenarii de film.   Unul dintre cei mai importanți și prolifici scriitori din zilele noastre, acesta este responsabil pentru seria de romane grafice The Sandman și pentru romanele Coraline, American Gods, The Graveyard Book sau Stardust.

Neil Gaiman- Începuturile ca scriitor

Născut într-o familie cu origini poloneze și evreiești, Gaiman a dezvoltat de mic copil o pasiune pentru literatură fiind un avid cititor ale operelor lui J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, Lewis Carroll, Mary Shelley, Edgar Allan Poe, Michael Moorcock sau Ursula K. Le Guin.La 20 de ani îi trimite o scrisoare R.A. Lafferty și îl roagă să îi dea un sfat în legătura cu urmarea unei cariere de scriitor. Primește un răspuns încurajator, iar în 1984 i se publică prima povestire fantastică intitulată Featherquest în revista Imagine.

Romane

Stilul său îmbină elemente de fantastic urban și o gamă largă de referințe mitologice în acest sens remarcându-se volumul Norse Mythology în care autorul compune o istorie a miturilor străvechi scandinave preferând o formulă ficțională perfecționată în decenii de scris literatură fantastică și bandă desenată. O parte din scrierile sale au fost ecranizate sau adaptate în audiobook-uri.Norse Mythology povestit de fetele de la The Hearabouts:Multiplu câștigător de premii literare și apreciat de către cititori, Neil Gaiman este un reper pentru orice scriitor aspirant transformându-se dintr-un cititor pasionat și devorator de cultură într-un autor recunoscut.

Sandman New edition

Editii ilustrate

InterWorld Trilogy

Lady Justice

Povestiri 

Chu

Cum ajung cărțile la tine

Vezi mai jos toate cărțile lui Neil Gaiman în limba engleză, în original. Pot fi comandate oriunde în România cu livrare economică sau express în 4-7 zile și cu ambalare specială de cadou Books Express gratuită.Pentru orice detalii nu ezita să contactezi librarul personal 😉 займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *