Autori celebri (32): Philip Sidney

Philip Sidney s-a născut la data de 30 noiembrie 1554, la Penshurst, în Anglia şi a murit la data de 17 octombrie 1586, la Arnhem, în Olanda. Poet, curtean, om de stat, patron al artelor şi soldat, Sidney a fost un om popular în timpul vieţii sale şi privit ca un gentleman adevărat.

În timpul vieţii sale, Sir Philip Sidney a fost simpatizat foarte mult de public şi a reprezentat esenţa gentleman-ului elizabetan. S-a născut într-o familie influentă şi a fost educat la Şcoala Shrewsbury, urmată de Christ Church, Oxford, pe care a părăsit-o înainte de absolvire. El a devenit un curtean desăvârşit al Reginei Elisabeta I până în 1580, când a căzut în dizgraţie din cauza unei scrisori prost înţelese către regină şi a fost forţat să se retragă de la curte pentru o perioadă.

În afara vieţii sale de la curte, Sidney a fost de asemenea unul dintre cei mai mari poeţi ai timpului său şi este în primul rând rememorat pentru opera sa şi influenţa pe care a avut-o asupra dezvoltării poeziei engleze. “Astrophel and Stella” este una dintre cele mai frumoase opere ale sale şi unul dintre cele mai cunoscute sonete englezeşti. Ea a fost inspirată de dragostea sa pentru Penelope Devereaux, care mai târziu s-a căsătorit fără tragere de inimă cu Lord Rich în 1581. Sindney şi-a construit poemul pe modelul italian făcut celebru de Petrarca, dar a schimbat totul schema rimei.

După retragerea de la curte, Sidney a scris “The Countess of Pembroke’s Arcadia” pentru sora sa, Mary Sidney. O romanţă literară cu linii de poveste interconectate bazată pe descrierea idealizată a vieţii pastorale, „Arcadia” a fost o operă de mare influenţă şi foarte populară. William Shakespeare şi dramaturgii John Day şi James Shirley au menţionat această operă în propriile lucrări, iar Regele Carol I al Angliei se presupune că a citat din ea chiar înainte de execuţia sa.

Cea mai influentă operă a lui Sidney a fost totuşi „The Defence of Poesy”, care a subliniat importanţa poetului în societate şi rolul lor artistic specific. Felul său de a folosi limbajul literar şi teoriile complexe umaniste lansate în opera sa au fost împrumutate mai târziu de Percy Bysshe Shelley, William Wordsworth şi Samuel Taylor Coleridge.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *