Autoarea săptămânii: Simone Elkeles

Simone Elkeles este o autoare de romane de dragoste pentru adolescenţi, cunoscută în special pentru seriile “Perfect Chemistry” şi “How To Ruin”.Simone Elkeles s-a născut pe 24 aprilie 1970, în Chicago, Illinois, SUA. În 1992 a absolvit Universitatea din Illinois, cu o diplomă în Psihologie, iar apoi a urmat cursurile Universităţii Loyola din Chicago, unde a obţinut o diplomă în Relaţii Industriale.Primul roman al autoarei, “How to Ruin a Summer Vacation“, a fost publicat în anul 2006. Până în prezent, Simone Elkeles a scris nouă romane, care s-au bucurat de multă apreciere din partea cititorilor şi au obţinut mai multe premii, printre care şi prestigiosul premiul RITA acordat de Asociaţia Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.Simone iubeşte copiii şi animalele, se caracterizează ca fiind o persoană optimistă şi competitivă, adoră să râdă şi să-i facă şi pe cei din jurul ei să râdă, îi place să mănânce sushi şi să-şi petreacă timpul liber cu familia şi prietenii. Autoarea citeşte cu mare plăcere cărţi scrise de Susan Elizabeth Phillips, Julia QuinnDavid Levithan, John Green şi Meg Cabot.Simone Elkeles locuieşte în Chicago, împreună cu soţul ei şi cei doi copii ai lor.Seria “Perfect Chemistry” a fost publicată între anii 2008-2011, a devenit bestseller New York Times şi USA Today şi cuprinde trei volume: “Perfect Chemistry“, “Rules of Attraction” şi “Chain Reaction“. Cele trei volume din seria “Perfect Chemistry” au fost publicate şi în România, cu titlurile “Chimie Perfectă“, “Legile Atracţiei” şi “Reacţie în lanţ“.

Seria “How to Ruin” a fost publicată între anii 2006-2009 şi cuprinde trei volume: “How to Ruin a Summer Vacation“, “How to Ruin My Teenage Life” şi “How to Ruin Your Boyfriend’s Reputation“. Seria “Leaving Paradise” cuprinde două volume: “Leaving Paradise“, publicat în 2007, şi “Return to Paradise“, publicat în 2010. Cea mai nouă serie a autoarei, “Wild Cards”, cuprinde două volume: primul volum, “Better Than Perfect” a fost publicat în anul 2013, iar cel de-al doilea volum, “Total Possession”, va fi publicat anul acesta. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *