Autoarea săptămânii: Richelle Mead

Richelle Mead este autoarea cu cele mai mari vânzări de volume urban fantasy, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, conform topului alcătuit de New York Times și USA Today. Originară din Michigan, Richelle locuiește acum în Seattle, împreună cu soţul ei şi patru pisici, unde lucrează concomitent la mai multe serii. Înainte de a deveni scriitoare, a oscilat intre mai multe cariere. A obtinut diploma în Arte Liberale la Universitatea din Michigan, un Master în Religie Comparată la Universitatea de Vest din Michigan și un Masterat în Educație (engleză pentru gimnaziu și liceu) la Universitatea Washington. În cele din urmă, a decis că scrisul este cel mai potrivit pentru ea și consideră că întreaga ei educație a pregătit-o pentru asta.O cititoare împătimită, Richelle a fost întotdeauna fascinată în mod special de mitologie îi folclor. Când nu scrie, îi face plăcere să urmărească reality show-uri proaste, să călătorească, să încerce cocktailuri interesante și să-și cumpere rochii. O mulțime de rochii. Este o dependentă de cafea auto-declarată, duce o lupta constantă, pe care o pierde tot timpul, cu amânările și are o pasiune pentru lucrurile trăznite și amuzante.Seria urban fantasy pentru adulți, Georgina Kincaid, care a reprezentat în 2007 debutul autoarei, spune povestea amuzantă și înduioșătoare a unui sucubus reticent, care nu-l poate atinge pe barbatul iubit fără consecințe devastatoare. În plus, Georgina trebuie să se confrunte cu un șef venit din Iad, literalmente, și cu o mulțime de amenințări supranaturale. Cea de-a doua serie pentru adulți scrisă de Richelle, Dark Swan, urmărește povestea șamanului independent, Eugenie Markham, care se lupta cu fantomele și zânele care se furișează din Cealaltă Lume, în lumea noastră. Când o profeție îngrijorătoare o transformă brusc în obiectul dorinței fiecărei creaturi supranaturale, Eugenie trebuie să le împiedice accesul în lumea noastră și să lupte în același timp cu puterea întunecată care pune stăpânire pe ea.

Prima serie pentru adolescenți a autoarei, Academia Vampirilor, a fost declarată bestseller New York Times și USA Today, a fost tradusă în peste 30 de limbi și a fost ecranizată anul acesta. Seria urmărește războiul care se desfășoara între două rase de vampiri, Moroi și Strigoi, și spune povestea lui Rose Hathaway, o fată dhampir (jumătate om, jumătate vampir) în vârstă de 17 ani, care se antrenează pentru a deveni garda de corp a Moroilor. Viața acesteia este complicatâ de intrigile şi comploturile din Academie si de idila tăinuită şi interzisă cu unul dintre profesorii ei.Seria Academia Vampirilor beneficiază si de un spin-off, numit Bloodlines, a cărei acțiune se desfășoară în același univers și care urmărește povestea Alchimistei, Sydney, care face parte dintr-un grup care încearcă să mențină ascunsă de restul lumii existența vampirilor. Sydney a fost educată întreaga viață să creadă că vampirii si dhampirii sunt malefici și nefirești, dar totul se schimbă pentru ea când este forțată să se ascundă împreună cu Moroii Adrian, Jill și gardianul dhampir al acesteia, Eddie.Noua serie pentru adulți a autoarei, Age of X, are acțiunea plasată în viitor, dupa ce un virus mortal a redus populația lumii și a dus la restructurarea țărilor și a granițelor acestora. Protagoniștii seriei sunt Justin March, un exilat genial, bântuit de un trecut tulburător și Mae, o frumoasă fată supersoldat desemnată să-l protejeze în timpul investigării unei serii de crime ritualice. Pe măsura ce investigația lor avansează, dușmani necunoscuți și forțe supranaturale se desprind din umbre, deciși să revendice lumea în care oamenii nu sunt decât simple piese în jocul lor.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *