Autoarea săptămânii: Rachel Caine

 

Rachel Caine, pe adevăratul ei nume Roxanne Longstreet Conrad, este o autoare americană de SF, fantasy, suspans şi horror. Sub pseudonimul Julia Fortune publică romane tie-in, după producţii cinematografice sau TV de succes.

Rachel Caine a crescut în vestul Texasului şi a absolvit liceul Socorro din El Paso, în 1980. În 1985 a absolvit Universitatea Texas Tech cu o diplomă în contabilitate şi una în muzică. Rachel Caine a scris şi a publicat romane şi nuvele din 1990. O fostă muziciana profesionistă, care a cântat alături de nume sonore precum Henry Mancini, Peter Nero şi John Williams, Caine este o cinefilă avidă, care prefera mancarea mexicana, berea neagră, băutura Dr.Pepper  si cafeaua mocha.

În septembrie 2008, Caine a acceptat un loc de muncă full-time ca director de comunicaţii pentru o mare companie multinaţională, iar în aprilie 2010, autoarea a renunţat la slujba ei pentru a se dedica în totalitate scrisului.
Rachel şi soţul ei, artistul iluzionist R. Cât Conrad, locuiesc în Texas, împreună cu iguanele lor, Popeye şi Darwin, cu un uromastyx numit O’Malley şi cu o ţestoasă-leopard botezată Shelley. Autoarea adora să asculte muzică în timp ce scrie, playlist-ul ei schimbându-se la fiecare volum şi îşi petrece timpul, când scrie, într-o cafenea din apropierea casei ei.

Cea mai cunoscută serie a autoarei este seria fantasy pentru adolescenţi Vampirii din Morganville (The Morganville Vampires) publicată la noi de editura Leda. Pe lângă seria Vampirii din Morganville, Rachel Caine este şi autoarea seriilor Weather Warden, The Red Letter Days, The Outcast Season şi The Revivalist.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *