Autoarea săptămânii – Philippa Gregory

“If it means something, take it to heart. If it means nothing, its nothing. Let it go.” – Philippa Gregory – The Other Boleyn GirlPhilippa Gregory este specialistă în domeniul istoriei și scriitoare, care și-a descoperit un interes sporit către perioada Tudorilor și a scris romanul “The Other Boleyn Girl”. Acesta a fost adaptat într-un serial TV, dar și într-un film de mare amploare.În prezent, după 6 romane scrise, ea și-a îndreptat interesul către familia care i-a precedat pe Tudori: dinastia Plantagenet, o familie cu rivalități, idile și dușmănii complexe.Philippa s-a născut în Kenya, însă atunci când ea avea vârsta de 2 ani s-a mutat împreună cu familia în Marea Britanie. În timpul școlii a fost o rebelă, însă a reușit să își finalizeze studiile la University of Sussex.

Ea a lucrat la radio BBC timp de 2 ani, înainte de a urma University of Edinburgh, unde a obținut doctoratul în literatura secolului XVII. Philippa a predat la University of Durham, University of Teesside, Open University și a fost numită membru al consiliului Universității Kingston în anul 1994.Ea a scris romane a căror acțiune are loc în diferite perioade istorice. În urma citirii mai multor romane referitoare la secolul al XVII-lea, ea a scris trilogia Lacey – Wideacre, care prezintă o poveste a dragostei de teritoriu și a incestului, The Favoured Child și Meridon.Această trilogie a fost urmată de The Wise Woman, iar A Respectable Trade, un roman despre negoțul cu sclavi din secolul XVIII, a fost adaptat de Philippa într-o serie de televiziune pentru BBC. Scenariul ei a fost nominalizat BAFTA, a câștigat un premiu oferit de Committee for Racial Equality, iar filmul a fost difuzat în toată lumea.Philippa a mai scris două romane referitoare la o familie de grădinari, a cărei acțiune avea loc în timpul Războiului Civil Englez: Earthly Joys și Virgin Earth, timp în care a scris și ficțiune contemporană, cum ar fi titlurile: Perfectly Correct, Mrs Hartley And The Growth Centre, The Little House și Zelda’s Cut.

Cel mai de succes roman al ei a fost The Other Boleyn Girl, care a fost publicat în anul 2002 și adaptat pentru BBC în 2003. Tot în 2002, cartea a câștigat premiul Parker Romantic Novel of the Year, iar apoi a avut parte de niște continuări precum The Queen’s Fool, The Virgin’s Lover, The Constant Princess, The Boleyn Inheritance și The Other Queen.Philippa Gregory a început să publice și o serie de cărți despre Dinastia Plantagent. Prima ei carte, The White Queen, publicată în anul 2009, prezintă viața lui Elizabeth Woodwille, soția lui Edward al IV-lea. The Red Queen, publicată în 2010, este despre Margret Beaufort, mama lui Henry al VII-lea și bunica lui Henry al VIII-lea.Filmul The Other Boleyn Girl a fost lansat în 2008, iar în el poate fi văzută Scarlett Johansson ca Mary Boleyn și Natalie Portman ca Anne Boleyn. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *