Autoarea săptămânii – Patricia Cornwell

“Do no harm & leave the world a better place than you found it.” – Patricia CornwellPatricia Cornwell, născută sub numele de Patricia Carroll Daniels, este o scriitoare crime americană contemporană, cunoscută pentru seria de romane care o au ca eroină pe Dr. Kay Scarpetta, o examinatoare medicală.Fiind descendentă a scriitorului Harriet Beecher Stowe, Patricia Cornwell s-a născut în Miami pe data de 9 iunie 1956. Tatăl ei a fost unul dintre avocații de la Curtea de Apel a Statelor Unite ale Americii. Mai târziu, ea a declarat că motivațiile ei au fost marcate de abuzul emoțional provocat de tatăl ei, care și-a părăsit familia în ziua de Crăciun a anului 1961.

În același an, familia Cornwell s-a mutat la Montreat, Carolina de Nord, unde mama ei a fost internată în spital pentru depresie. Patricia și frații ei, Jim și John, au fost dați în grija serviciilor sociale. Patricia a urmat King College din Bristol, Tennessee, înainte de a se transfera la Davidson College.În anul 1979, Patricia a început să lucreze ca reporter pentru The Charlotte Observer, iar în scurt timp după aceea a început să facă reportaje despre crime. Biografia scrisă de ea a unei prietene de familie pe nume Ruth Bell Graham, A Time for Remembering (redenumită Ruth, A Portrait: The Story of Ruth Bell Graham în următoarele ediții) a fost publicată în 1983.În anul 1984 ea a obținut o slujbă la Office of the Chief Medical Examiner din Virginia. A lucrat acolo timp de 6 ani, mai întâi ca scriitor tehnic, iar apoi drept computer analyst. De asemenea, ea a fost voluntară la Richmond Police Department. Patricia a scris 3 romane care au fost respinse de edituri, în 1990, din prima fasciculă a seriei Scarpetta, Postmortem.

Romanele din seria Scarpetta cuprind multe detalii ale științei medico-legale. Soluționarea inițială a misterului era făcută cu ajutorul investigării cadavrului victimei, deși Scarpetta face investigații pe teren și se confruntă cu suspecții, mai mult decât examinările medicale. Se spune că romanele ar fi inspirat seriile de televiziune, precum CSI: Crime Scene Investigation și documentare, cum ar fi Cold Case Files.Patricia Cornwell a declarat că sunt numeroase legături între ea și personajul principal al romanelor ei, Dr. Kay Scarpetta, un patolog legist. Amândouă sunt născute în Miami, divorțate și au avut relații dificile cu tații lor.Patricia s-a mai implicat în scrierea unei dovezi pentru a susține teoria ei, și anume cea că pictorul Walter Sickert a fost Jack Spintecătorul. Ea a scris Portrait of a Killer – Jack the Ripper: Case Closed, care a fost publicată în anul 2002 și a provocat multe controverse, mai ales în cadrul lumii artei britanice. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *