Autoarea săptămânii: Meg Cabot

Meg Cabot este o îndrăgită autoare de cărţi pentru copii, adolescenţi şi adulţi, cunoscută în special pentru celebra serie “The Princess Diaries“, dar şi pentru seriile bestseller “The Mediator“, “Avalon High“, “1-800-WHERE-R-U/Vanished“, “Queen of Babble“, “The Heather Wells“.

Meg Cabot a scris până în prezent peste 80 de cărţi, care au fost publicate în 38 de ţări, s-au vândut în peste 25 de milioane de exemplare şi au obţinut numeroase premii. Seriile de cărţi “Princess Diaries”, “Avalon High”, “Queen of Babble” şi “1-800-WHERE-R-YOU/Vanished” au stat la baza unor filme şi seriale de televiziune. Meg Cabot scrie cărţi de dragoste, chick lit, fantasy şi de mister. Cel mai nou roman al autoarei, “Royal Wedding“, al unspezecelea volum din seria “The Princess Diaries”, a fost publicat luna trecută. In mai anul acesta a fost publicată şi o continuare a seriei “The Princess Diaries”, intitulată “From the Notebooks of a Middle School Princess“.

Meg Cabot s-a născut în februarie 1967, în Bloomington, Indiana, SUA. În 1991, a absolvit Universitatea Indiana, cu o diplomă în Artă. După absolvire, Meg s-a mutat în New York, cu scopul de a începe o carieră de ilustrator. După scurt timp, a renunţat la această idee şi s-a angajat ca manager al unui cămin de studenţi din campusul Universităţii din New York, post pe care l-a ocupat timp de zece ani.

Prima carte a autoarei, “Where Roses Grow Wild”, a fost publicată în anul 1998, sub pseudonimul Patricia Cabot. La începutul carierei sale,  autoarea a scris cărţi sub pseudonimele Jenny Carroll şi Patricia Cabot.

Meg Cabot este recunoscută pentru operele sale de caritate, aceasta donând o parte dintre veniturile sale Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, organizaţiei Greenpeace şi altor organizaţii care au ca scop sprijinirea şi protejarea copiilor, lupta împotriva cancerului, ajutorarea copiilor care suferă de boli în stadii terminale, încurajarea cititului.

În prezent, Meg Cabot locuieşte în Key West, Florida, împreună cu soţul ei şi pisicile lor. Când nu scrie, autoarei îi place să citească, să se uite la televizor, să înoate, să se plimbe cu bicicleta şi cu barca şi să se bucure cât mai mult de razele soarelui. Printre lucrurile care îi displac autoarei se numără maşinile, cafeaua, gătitul, telefoanele mobile şi vremea rece.

Meg Cabot citeşte cu plăcere cărţi scrise de Robert B. Parker, Sue Townsend, Susan JubyMichele Jaffe, Megan Crane, Carrie Fisher, Ngaio Marsh, Agatha Christie, Alexander McCall SmithPatricia Wentworth, Barbara Park, Judy Blume, Nora Roberts, Janet Evanovich, P. D. James, Barbara Cartland, Edward EagerJ. K. Rowling, Sarah Dessen, Neil Gaiman, Robert Ludlum, John Grisham şi mulţi alţii.

Seria The Princess Diaries


Seria The Mediator

Seria Vanished/ 1-800-Where-R-You?

Seria Avalon High

Seria Abandon

Seria All American Girl

Seria Airhead

Seria Moving Day

Seria The Heather Wells

Seria Queen of Babble

Seria Insatiable

Seria The Boy

Alte cărţi  scrise de Meg Cabot

Antologii de povestiri realizate în colaborare cu alţi autori

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *