Autoarea săptămânii: Marie Lu

Marie Lu este o autoare de cărți science fiction pentru adolescenți, celebră pentru seriile bestseller ”Legend” si ”The Young Elites”.

Marie Lu s-a născut pe 11 iulie 1984, în Wuxi, China, iar în anul 1989 s-a mutat împreună cu familia sa în SUA. Încă din copilărie, Marie obișnuia să scrie povești și îi plăcea foarte mult să citească. În anul 2006, Marie Lu a absolvit Universitatea din California de Sud, iar înainte de a se dedica scrisului, a lucrat ca director artistic al unei companii de jocuri video.

Legend, prima serie de cărți a autoarei, a fost publicată între anii 2011 – 2013, s-a bucurat de foarte mult succes, s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare, a beneficiat de recenzii excelente și a consacrat-o pe autoare la nivel internațional. Legend este o distopie science fiction, care cuprinde trei volume: ”Legend”, ”Prodigy”, ”Champion”.

În aprilie anul acesta, a fost publicat un roman grafic inspirat din primul volum al trilogiei Legend, ”Legend: The Graphic Novel”. Cel de-al doilea roman grafic inspirat din seria Legend, ”Prodigy: The Graphic Novel”, va fi publicat în aprilie 2016. Trilogia Legend urmează să fie ecranizată, drepturile de ecranizare fiind obținute de CBS Films și Temple Hill.

Cea mai nouă serie de cărți scrisă de Marie Lu este The Young Elites. Primul volum al seriei, ”The Young Elites”, a fost publicat în octombrie anul trecut, a primit numeroase aprecieri din partea criticilor și cititorilor, a înregistrat vânzări foarte mari și a fost contractat pentru a fi ecranizat de studiourile americane 20th Century Fox și Temple Hill Entertainment. Cel de-al doilea volum din seria The Young Elites, ”The Rose Society”, a fost publicat săptămâna aceasta.

În prezent, Marie Lu locuiește în Los Angeles, împreună cu soțul ei și cei trei căței ai lor. Cele mai mari pasiuni ale autoarei sunt lectura și desenul. Marie Lu obișnuiește să își deseneze toate personajele, acesta fiind primul lucru pe care îl face înainte de a începe să scrie o carte. Autoarea este gurmandă, îi plac avioanele de luptă, ceaiul de după-amiază, oamenii fericiți, electronicele, brioșele, pianele, culorile strălucitoare, ploaia, luminile de Crăciun, schițele, animațiile, câinii, piețele fermierilor, jocurile video și bineînțeles, cărțile.

O parte dintre cărțile preferate ale autoarei sunt The Poisonwood Bible de Barbara Kingsolver, Ready Player One de Ernest Cline, Kushiel’s Dart de Jacqueline Carey, A Tale of Two Cities de Charles Dickens, Peter Pan de J.M. Barrie, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban de J.K. Rowling, The Little Prince de Antoine de Saint-Exupery, The Hunger Games de Suzanne Collins, Watership Down de Richard Adams, Mattimeo de Brian Jacques.

Seria Legend

Seria The Young Elites

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *