Autoarea săptămânii: Louise Penny

Louise Penny este o autoare de romane de mister, celebră pentru multi-premiata serie bestseller “Chief Inspector Armand Gamache”, care a fost publicată între anii 2005-2014 şi cuprinde zece volume: Still Life, A Fatal GraceThe Cruelest Month, A Rule Against Murder, The Brutal TellingBury Your Dead, A Trick of the Light, The Beautiful MysteryHow The Lights Gets In, The Long Way Home.

În 2007, 2008, 2009, 2010 şi 2012, Louise Penny a câştigat premiul Agatha Award pentru cel mai bun roman de mister al anului, pentru volumele “A Fatal Grace”, “The Cruelest Month”, “The Brutal Telling”, “Bury Your Dead” şi “The Beautiful Mystery”.

În 2007, Louise Penny a câştigat premiul Anthony Award pentru cel mai bun roman de debut al anului, “Still Life”, iar în 2010, 2011, 2012 şi 2013, a câştigat premiul Anthony Award pentru cel mai bun roman de mister al anului, pentru volumele “The Brutal Telling”, “Bury your Dead”, “A Trick of the Light” şi “The Beautiful Mystery”.

Pe lângă premiile Agatha Award şi Anthony Award, romanele scrise de Louise Penny au câştigat şi alte numeroase premii, precum premiile New Blood Dagger Award, Arthur Ellis Award, Dilys Award, Barry Award, Macavity Award, Nero Award.

În 2010, volumul “Still Life” a fost inclus în topul celor mai bune cinci romane de mister ale deceniului, top realizat de publicaţia Deadly Pleasures.

“The Long Way Home”, ultimul volum al seriei “Chief Inspector Armand Gamache”, a fost publicat în august 2014 şi a debutat pe locul 1 în listele volumelor bestseller din toată America de Nord.

Cărţile lui Louise Penny s-au bucurat de multă apreciere din partea cititorilor genului mistery şi au fost traduse în 25 de limbi.

Louise Penny s-a născut pe 1 iulie 1958, în Toronto, Canada. Mama autoarei a fost o cititoare împătimită a cărţilor de mister, aşa că Louise a crescut citind romanele unor scriitori de renume ai literaturii mistery, precum Agatha Christie, Georges Simenon, Dorothy L. Sayers şi Michael Innes.

Înainte de a se dedica scrisului, Louise Penny a fost jurnalist şi realizator de emisiuni de radio.

În prezent, Louise locuieşte într-un sat în apropiere de Montreal, împreună cu soţul ei.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *