Autoarea săptămânii: Lauren Oliver

Lauren Oliver este o autoare de origine americană, cunoscută în special pentru trilogia bestseller “Delirium” şi romanele bestseller “Before I Fall” şi “Panic”.

Din 2010 până în prezent, Lauren Oliver a scris şapte romane pentru adolescenţi (“Before I Fall“, “Delirium“, “Pandemonium“, “Requiem“, “Delirium Stories: Hana, Annabel, and Raven“, “Panic“, “Vanishing Girls“), două romane pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani (“Liesl and Po” şi “The Spindlers“) şi un roman de ficţiune pentru adulţi, “Rooms“.

Lauren Oliver s-a născut în noiembrie 1982, în Queens şi a crescut în Westchester, New York. În 2004, a absolvit Universitatea din Chicago, în cadrul căreia a studiat literatură şi filosofie, iar în 2008 a absolvit Programul de Scriere Creativă al Universităţii din New York. A lucrat la Editura Penguin Books din New York, iar în 2009 a renunţat la locul ei de muncă pentru a se dedica în totalitate scrisului.

Când nu scrie, lui Lauren îi place să citească, să deseneze, să picteze, să gătească, să danseze, să alerge, să călătorească şi să inventeze cântece ciudate. Lauren adoră toamna, papucii pufoşi, tocurile foarte înalte, vinul bun, ciocolata neagră şi pastele şi urăşte pantofii practici, mincinoşii şi bananele.
În prezent, Lauren Oliver este coproprietar al companiei de dezvoltare literară Paper Lantern Lit.

Before I Fall, romanul de debut al autoarei Lauren Oiver, este concentrat în jurul unei adolescente, Samantha Kingston, care îşi retrăieşte de şapte ori ultima zi din viaţă, pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi să o descopere. “Before I Fall” a fost publicat şi în România, cu titlul “O zi din şapte”.

Seria distopică Delirium urmăreşte povestea adolescentei Lena, care trăieşte într-o lume în care iubirea este considerată o boală şi este interzisă. Lena se răzvrăteşte împotriva societăţii şi luptă pentru dreptul de a fi liberă şi de a iubi.
Seria “Delirium” a fost tradusă în peste 30 de limbi şi cuprinde trei volume, “Delirium“, “Pandemonium“, “Requiem” şi o antologie cu trei nuvele, “Delirium Stories: Hana, Annabel, and Raven“. Primul volum al seriei a fost publicat şi în România, cu titlul “Delirium“.

Acţiunea din romanul Panic se petrece într-un mic orăşel din mijlocul pustietăţii, în care se organizează în fiecare vară un joc legendar pentru absolvenţi, numit “Panică”, în care mizele sunt mari, iar răsplata e şi mai mare. La scurt timp de la publicare, romanul “Panic” a fost contractat de studiourile Universal Pictures, pentru a fi ecranizat.

Rooms, primul roman de ficţiune pentru adulţi al autoarei, este o poveste despre familie, fantome, secrete şi mister, în care viaţa celor vii şi celor morţi se intersectează în moduri şocante şi surprinzătoare.

Liesl and Po, primul roman pentru copii scris de Lauren Oliver, este o poveste despre magie, fantome şi o prietenie adevărată care poate lumina chiar şi cel mai întunecat loc.
Romanul pentru copii The Spindlers este o poveste încântătoare despre loialitate şi puterea speranţei.

Cel mai recent roman al autoarei, Vanishing Girls va fi publicat luna viitoare.

Seria Delirium


Romanele Before I Fall, Panic, Rooms, Vanishing Girls

Romanele pentru copii Liesl and Po şi The Spindlers

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *