Autoarea săptămânii: Judy Blume

Judy Blume este una dintre cele mai îndrăgite autoare din literatura pentru copii şi tineri, care a scris până în prezent 24 de cărţi pentru copii şi adolescenţi şi 4 romane pentru adulţi. Cărţile autoarei au fost traduse în 32 de limbi şi s-au vândut în peste 85 de milioane de exemplare în întreaga lume.Judy Blume a obţinut peste 90 de premii literare pentru munca sa, printre care si trei premii pentru întreaga carieră şi prestigiosul premiu Margaret A. Edwards pentru contribuţia semnificativă a autoarei la dezvoltarea literaturii pentru copii.Cărţile pentru copii ale autoarei sunt poveşti fermecătoare, scrise cu mult umor, înţelegere şi căldură şi sunt îndrăgite de copiii din întreaga lume.Romanele pentru adolescenţi ale autoarei abordează teme importante din viaţa adolescenţilor, precum problemele de familie, divorţul, relaţiile de dragoste, educaţia sexuală, intimidarea şi agresivitatea din şcoli, rasismul, maturizarea fizică şi emoţională.Cel mai nou roman al autoarei, “In The Unlikely Event”, va fi publicat în iunie anul acesta şi este al patrulea roman pentru adulţi scris de Judy Blume.Judy Blume s-a născut în februarie 1938, în Elizabeth, New Jersey, SUA. În copilărie, Judy visa să devină cowboy, detectiv, spion, actriţă sau balerină, nicidecum scriitoare, chiar dacă mereu i-a plăcut să citească şi să inventeze poveşti. În 1961, a absolvit Universitatea din New York, cu o diplomă în Educaţie. A început să scrie abia când cei doi copii ai săi au început să meargă la grădiniţă şi de atunci nu s-a mai oprit. Prima sa carte, “The One in the Middle is the Green Kangaroo“, a fost publicată în anul 1969.Judy Blume a fost căsătorită de trei ori şi are doi copii din prima căsnicie. În prezent, autoarea locuieşte în Key West, Florida, împreună cu soţul ei, George Cooper, fost profesor de Drept, care are de asemenea o fiică dintr-o căsătorie anterioară.De-a lungul carierei sale, autoarea s-a implicat în campanii de susţinere a libertăţii intelectuale şi s-a alăturat Coaliţiei Naţionale Împotriva Cenzurii. De asemenea, Judy Blume este fondatoarea organizaţiei caritabile The Kids Fund şi face parte din consiliul de administraţie al unor organizaţii precum “The Author’s Guild”, “The Society of Children’s Book Writers and Illustrators”, “The Key West Literary Seminar”.Autorii care au inspirat-o pe Judy Blume în cariera sa sunt Louise Fitzhugh, E. L. Konigsburg şi Beverly Cleary. Pasiunile autoarei sunt filmele, teatrul, lectura, dansul, ciclismul, plimbările şi caiacul.Seria de cărţi pentru copii “Fudge”

Seria de cărţi pentru copii “Pain&Great One” Alte cărţi pentru copii ale autoarei Judy Blume Romane pentru adolescenţi scrise de Judy Blume Romane pentru adulţi scrise de Judy Blume займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *