Autoarea săptămânii: Debbie Macomber

debbie macomberDebbie Macomber este o apreciată scriitoare de romane de dragoste contemporane, ficțiune pentru femei și romane cu tematică de Crăciun, autoarea celebrei serii ”Cedar Cove” și a bestsellerurilor ”Mrs. Miracle”, ”Call Me Mrs. Miracle” și ”Mr. Miracle”, ale cărei cărți au fost traduse în peste 25 de limbi, s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare și au obținut numeroase premii, printre care și Premiul RITA, Premiul RT Book Reviews pentru întreaga carieră, mai multe premii Holt Medallion și B. Dalton Award, precum și prestigiosul premiu Nora Roberts pentru întreaga carieră (2010).

Cel mai nou roman cu tematică de Crăciun al autoarei, ”Dashing Through the Snow”, a fost publicat în octombrie anul acesta, a devenit rapid bestseller și a fost adaptat de postul de televiziune Hallmark într-un film care va fi difuzat anul acesta de Crăciun.Canalul de televiziune Hallmark a produs și alte filme de succes inspirate din romanele cu tematică de Crăciun ale autoarei Debbie Macomber: ”Mrs. Miracle”, ”Call Me Mrs. Miracle”, ”Trading Christmas” și ”Mr. Miracle”, iar în anul 2013, a lansat un serial de televiziune inspirat din seria de cărți Cedar Cove scrisă de Debbie Macomber, serial ajuns în prezent la cel de-al treilea sezon.

Debbie Macomber s-a născut pe 22 octombrie 1948, în Yakima, Washington, SUA. Încă din copilărie și-a dorit să devină scriitoare. Și-a realizat acest vis la vârsta de 35 de ani, primul său roman, ”Starlight”, fiind publicat în anul 1983.

Până în prezent, Debbie Macomber a scris peste o sută de romane, mai multe lucrări inspiraționale și de nonficțiune, două cărți pentru copii (”The Yippy, Yappy Yorkie in the Green Doggy Sweater”, ”The Truly Terribly Horrible Sweater”) și două cărți de bucate, ambele bestselleruri, ”Debbie Macomber’s Cedar Cove Cookbook” (2009) și ”Debbie Macomber’s Christmas Cookbook” (2011).

Debbie Macomber consideră că în cariera de autor e nevoie de multă determinare și disciplină și îi sfătuiește pe cei care își doresc să devină scriitori să creadă în ei și să fie perseverenți.

Autorii preferați ai lui Debbie Macomber sunt Mark Twain, Charles Dickens, Pearl S. Buck și Willa Cather.

Debbie Macomber este mentor voluntar pentru tineri și se implică foarte mult în strângerea de fonduri pentru adăposturi destinate femeilor maltratate, pentru alfabetizare și cercetare medicală și este membră a organizației caritabile Warm Up America. În anul 1997, autoarea a fost numită ambasador al organizației americane de sprijinire a copiilor Big Brothers Big Sisters of America, iar recent, a fost numită purtător de cuvânt al organizației caritabile pentru copii World Vision.

Debbie și soțul său, Wayne, locuiesc în Port Orchard, Washington, iar iernile le petrec în Florida. Aceștia au patru copii și nouă nepoți.Pasiunile lui Debbie Macomber sunt tricotatul, gătitul și grădinăritul. Aceasta este autoarea unei linii de cărți cu modele de tricotat, ”Knit Along with Debbie Macomber” și deține in Port Orchard un magazin de fire de tricotat (A Good Yarn Shop) și o ceainărie (Victorian Rose Tea Room). De asemenea, autoarea iubește Crăciunul, decorațiunile, cântecele și mâncarea de Crăciun, reuniunile de familie, speranța și bunătatea care inundă sufletele oamenilor în preajma sărbătorilor de iarnă, ceea ce o determină să scrie cu mare plăcere romane cu tematică de Crăciun.

Seria Angelic Intervention

Seria Cedar Cove

Seria Rose Harbor

Seria Blossom Street

Seria Dakota

Alte romane ale autoarei Debbie Macomber

Cărți de bucate scrise de autoarea Debbie Macomber

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *