Autoarea săptămânii: Colleen Hoover

Colleen Hoover este o autoare de origine americană, care scrie volume contemporane pentru adolescenţi şi volume new adult.Până în prezent, autoarea a scris şapte romane (Slammed, Point of Retreat, This Girl, Hopeless, Losing Hope, Maybe Someday, Ugly Love) şi o nuvelă (Finding Cinderella), toate devenite bestseller, urmând ca în 2015 să publice volumele Confess şi November Nine.Colleen Hoover s-a născut în decembrie 1979, în Sulphur Springs, Texas si a a absolvit Universitatea Texas A&M Commerce, cu o diplomă în Asistenta Socială. Inainte de a-si incepe cariera de autoare, Colleen a lucrat ca asistent social şi cadru didactic. În anul 2000, s-a măritat cu Heath Hoover, împreună cu care are acum trei copii şi un porcuşor pe nume Sailor.În noiembrie 2011, Colleen a început să scrie primul ei roman, Slammed, fără intenţia de a-l publica. A fost inspirată de versul “Decide ce vrei să devii şi devino” din cântecul “Head Full of Doubt/Road Full of Promise” al formaţiei The Avett Brothers. Hoover şi-a publicat singură romanul în ianuarie 2012, iar după câteva luni, vânzările romanului au crescut, devenind, în iulie 2012, bestseller New York Times. În august 2012, Slammed a fost republicat de editura americană Atria Books.Autoarea a fost nominalizată la premiile Goodreads Choice Awards pentru volumele Slammed, Losing Hope şi This Girl şi a câştigat premiul UtopYA Contemporary pentru volumul Maybe Someday.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

1 thought on “Autoarea săptămânii: Colleen Hoover”

  1. Cred ca ar fi fost util de mentionat ca doua dintre cartile autoarei au fost deja publicate in limba romana: Hopeless (cu titlul “Fara speranta” in 2013) si Slammed (cu titlul “Slam. Din dragoste pentru Layken” in 2014).
    Iar in 2015 spre vara se va publica in romana Ugly Love (titlul romanesc TBA).
    Numai bine,
    Daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *