Autoarea săptămânii – Charlaine Harris

Charlaine Harris este o autoare care a scris timp de 30 de ani. Ea s-a născut și a crescut în zona deltei râului Mississippi. Deși primele ei lucrări au constat în mare parte în poezii despre fantome și despre neliniștea adolescentină, ea a început să scrie piese de teatru când a devenit studentă la Colegiul Rhodes din Memphis, Tennessee. După câțiva ani, a debutat și în rândul romanelor, iar primul, “Sweet and Deadly” a fost lansat în 1981.După ce a publicat două romane mystery, Charlaine a scris “Aurora Teagarden” cu “Real Murder”, care a fost nominalizat pentru “Cel mai bun roman” la Premiile Agatha în 1990. Harris a scris 8 cărți în cadrul seriei despre o bibliotecară din Georgia.

Harris, C: Sookie Stackhouse Set/8 Bde.
 În 1996, ea a lansat primul roman din cele mysteries “Shakespeare” ceva mai întunecate, care includ detectiva amatoare Lily Bard, care învăța karate și își căștiga existența ca menajeră. Al cincilea și ultimul, “Shakespeare’s Counselor”, a fost tipărit în toamna anului 2001.După “Shakespeare”, Charlaine a creat seriile de fantezie The Southern Vampire Mysteries despre o chelneriță pe nume Sookie Stackhouse, care lucrează într-un bar din orașul fictiv Bon Temps din nordul statului Louisiana.Prima carte din serie, “Dead Until Dark”, a câștigat premiul Anthony pentru “Best Paperback Mystery” în 2001. Fiecare carte prezintă aventurile lui Sookie ce implică vampiri, vârcolaci și alte creaturi supranaturale. Seria, care cuprinde 11 titluri, a fost lansată la nivel global.


 Sookie Stackhouse s-a dovedit a fi atât de populară, încât Alan Ball, inițiatorul seriilor de televiziune “Six Feet Under” de la HBO, a anunțat că va prelua producția unei noi serii HBO bazată pe cărțile lansate de Harris. El a scris și a regizat episodul pilor pentru acea serie, “True Blood”, care a avut premiera în luna septembrie a anului 2008. “True Blood” a avut un succes instantaneu, iar în prezent se filmează cel de-a patrulea sezon.Charlaine a co-editat 4 antologii foarte populare împreună cu prietenul ei Toni L.P. Kelner, printre care “Many Bloody Returns”, “Wolfsbane și Mistletoe”, “Crimes by Moonlight” și “Death’s Excellent Vacantion”. Acestea cuprind povești cu elemente supranaturale, iar propunerile au venit de la un amestec rar de scriitori de mystery și urban fantasy.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *