Autoarea săptămânii: Cathy Cassidy

Autoarea Cathy Cassidy scrie cărţi de ficţiune pentru adolescenţi.

Cathy s-a născut pe 13 iunie 1962, în Coventry, Anglia. Când avea 9 ani, a scris prima ei carte ilustrată pentru frăţiorul ei mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny/bucată.

A urmat cursurile Facultăţii de Artă din Liverpool, apoi s-a angajat ca editor la revista “Jackie”.
Împreună cu soţul ei, Cathy s-a mutat în Scoţia. Timp de 12 ani a fost “consilier sentimental” la revista pentru adolescenţi “Shout” şi a predat cursuri de artă în şcolile primare locale.

Cathy a scris 23 de cărţi şi a desenat toate ilustraţiile şi coperţile cărţilor ei din seria “Daizy Star”.

În 2008, 2010 şi 2012 a fost nominalizată la premiul Queen of Teen, pe care l-a şi câştigat în 2010.

În prezent, Cathy locuieşte în Merseyside, în Nord Vestul Angliei, alături de soţul ei şi de cei doi copii ai lor.

Lui Cathy îi plac hainele vechi, jucăriile vechi, maşinile şi cărţile, adoră ciocolata şi are trei animăluţe de companie: doi câini pe nume Kelpie şi Finn şi o pisică pe nume Pepper. A fost vegetariană mai bine de 30 de ani şi vegană timp de 8 ani.

Cathy spune că scrisul este scuza perfectă pentru a visa cu ochii deschişi.

De curând, una dintre cărţile autoarei, “Cherry Crush“, primul volum din îndrăgita serie “Chocolate Box Girls”, a fost publicată şi în România, cu titlul “Pasiunea lui Cherry“.

Seria Chocolate Box Girls

Seria Daizy Star

Alte cărţi ale autoarei Cathy Cassidy

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *