Autoarea săptămânii – Anne Rice

“None of us really changes over time. We only become more fully what we are.” – Anne Rice – “The Vampire Lestat”

Anne Rice este una din cele mai citite și mai apreciate autoare ale Statelor Unite ale Americii. Ea este cunoscută pentru îmbinarea realității cu supranaturalul în povești clasice care amuză și solicită cititorii.

În cadrul cărților ei există o țesătură formată din istorie, credință, filozofie, religie și personaje care examinează și extind lumea noastră fizică dincolo de limitele pe care noi le percepem.

Născută sub numele de Howard Allen O’Brien pe data de 4 octombrie 1941 în New Orleans, Lousiana, ea și-a schimbat prenumele în Anne din prima zi de școală în anul 1947. Ea a studiat la Texas Women’s University, la San Francisco State College și la University of California.

După o multitudine de slujbe, printre care putem aminti cea de ospătăriță, bucătar până la examinator de reclamații referitoare la asigurări, ea și-a început cariera ca scriitoare de romane erotice și cu vampiri.

Anne a câștigat foarte mulți cititori fideli ale romanelor ei supranaturale. Primul ei roman, “Interview with the Vampire” a fost publicat în anul 1976. Cartea a fost prima din populara ei serie “Vampire Chronicles”, care include “The Vampire Lestat” (1985) și “The Queen of the Damned” (1988).

“Interview With the Vampire” a fost adaptat și într-un film din 1996, cu Tom Cruise și Brad Pitt drept personaje principale. Anne era cunoscută și pentru erotismul sadomasochist, mai ales pentru “Beauty’s Punishment”. Următoarele ei romane au fost “Servant of the Bones” (1996) și “Vittorio the Vampire” (1999). De asemenea, ea scrie și ficțiune sub numele de Anne Rampling.

 

Spre dezamăgirea fanilor ei, Rice a anunțat renunțarea la romanele cu vampiri după ce s-a reîntors la religia catolica în 1998. Atunci a publicat “Christ the Lord: Out of Egypt”, primul ei roman dintr-o trilogie care prezintă viata lui Iisus. De atunci a părăsit New Orleans pentru a locui în sudul Californiei pentru a scăpa de popularitatea ei și pentru a trăi o viață mai simplă.

Anne Rice s-a căsătorit cu poetul Stan Rice și au fost împreună pentru 41 de ani până la moartea lui, în anul 2002. Fiica lor, Michele, s-a născut în anul 1966 și a murit în anul 1972 la vârsta de 5 ani de leucemie. Fiul lor, Christopher, s-a născut în anul 1978 și este scriitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *