Autoarea săptămânii – Alyson Noël

“I guess by now I should know enough about loss to realize that you never really stop missing someone-you just learn to live around the huge gaping hole of their absence.” – Alyson Noël – “Evermore”

Alyson Noël este o autoare #1 New York Times best selling, care a câștigat numeroase premii și este cunoscută mai ales datorită seriei „Immortals”.

Alyson Noël a crescut în Orange County, California. După ce a părăsit liceul ei, Troy High School, a trăit în Mykonos, Grecia. După aceea, s-a mutat în Manhattan, New York, unde a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru o companie cunoscută. În prezent trăiește în Laguna Beach, California unde lucrează la viitoarea ei carte.

Înainte de a fi scriitoare, Alyson a avut o varietate mare de slujbe, cum ar fi babysitter, funcționară la departamentul de vânzări, asistent administrativ, a confecționat bijuterii, a pictat tricouri și a fost recepționeră la un hotel.

Timpul ei liber a fost folosit pentru a călători și pentru a evada din stilul de viață urban. Ea a fost determinată să devină autoare de cărți atunci când a citit „Are You There God? It’s Me, Margaret” de Judy Blume” în clasa a 6-a. Prima ei carte a fost Falking 19, care infățișează viața tinerilor din ziua de azi.

Seria “Immortals” cuprinde povestea unei fete în vârstă de 16 ani, care are o abilitate unică de a auzi gândurile celorlalți și de a vedea aura oamenilor din jurul ei. Inițial o majoretă populară ce trăia cu mama ei, fratele ei, sora ei de 12 ani și un golden retriever pe nume Buttercup. După un accident de mașină în care își pierde toată familia, viața ei se schimbă. De asemenea, îl va cunoaște pe Damen, a cărui gânduri nu pot fi citite și care este nemuritor.

Cu peste 8 bestsellere New York Times în 2 ani și peste 6 milioane de copii printate, cârțile ei au fost traduse în 37 de limbi, vândute în peste 50 de țări și a ajuns pe listele de bestsellere de la New York Times, USA Today, Publishers Weekly, Wall Street Journal, LA Times, NCIBA și Walmart.

De asemenea, a câștigat numeroase premii, cum ar fi: National Reader’s Choice Award, NYLA Book of Winter, NYPL Stuff for the Teenage, TeenReads Best Books of 2007, Reviewer’s Choice 2007 Top Ten, aleasă pentru segmentul „Give the Gift of Reading” al emisiunii Early Show de la postul de televiziune CBS și selectată de Seventeen Magazine pentru „Hot List” și Beach Book Club Pick.

A fost menționată de revista OC Metro în topul „20 Women to Watch”, a fost nominalizată pentru „Women in Business Awards” a lui Orange County Business Journal și pentru premiul „Excellence in Entrepreneurship”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *