Autoarea săptămânii: Alice Munro

“Never underestimate the meanness in people’s souls… Even when they’re being kind… especially when they’re being kind.” (Alice Munro)

Alice Munro, scriitoarea canadiană distinsă cu premiul Nobel pentru literatură în 2013, te face să te îndrăgostești de cărțile ei după primele pagini citite. Intră cu adevărat în viața ta și își lasă amprenta. Cred că și datorită acestei calități, în 2005 a fost inclusă de către revista Time, în top 100 cei mai influenți oameni din lume.

Prima carte pe care am citit-o eu scrisă de ea a fost Too Much Happiness, o colecție de 10 povestiri care conțin tot ce ai nevoie de la o lectură care să te țină cu sufletul la gura. Vei descoperi cel puțin o povestire în care să te regăsești, iar autoarea își trece personajele (și cititorii) prin toate stările, începând cu ‘prea multă fericire’, tristețe, șocuri, dezamăgiri, iubire. Pentru mine a fost una dintre cărțile acelea pe care le citești într-o noapte sau o zi, mă gândeam toată ziua la subiectul următoarei povestiri și abia așteptam să găsesc un moment liber pentru a citi din ea. Astfel că, lista mea de lecturi pentru vacanță a început tot cu o carte de Alice Munro, și anume Dear Life. De altfel, aceasta e posibil să fie ultima carte publicată de autoare, după cum a declarat chiar ea: “That’s a long time to be working, and I thought, maybe it’s time to take it easy. But this may change my mind.”

Toate cărțile lui Alice sunt alcătuite din povestiri scurte, iar această construcție te cucerește. Salman Rushdie și Julian Barnes și-au declarat deschis admirația pentru stilul și nuvelele lui Alice Munro.

Mai jos găsiți o serie de prețuri promoționale pentru cărțile publicate de autoarea săptămânii:

Toate cărțile lui Alice Munro

Toți autorii săptămânii

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *