Autoarea săptămânii: Alexandra Bracken

alexandra bracken

Alexandra Bracken este o tânără scriitoare de ficțiune science fiction și fantasy pentru adolescenți, autoarea seriei bestseller ”The Darkest Minds”, dar și a romanului ”Passenger”, care a fost publicat săptămâna aceasta.

Seria The Darkest Minds este o distopie science fiction, care cuprinde trei volume: ”The Darkest Minds” (2012), ”Never Fade” (2013), ”In the Afterlight” (2014) și o colecție de nuvele, ”Through the Dark” (2015). Primul roman din serie, ”The Darkest Minds”, a fost publicat și în România, cu titlul ”Minţi primejdioase”. Datorită succesului de care s-a bucurat, seria a fost contractată pentru a fi ecranizată.

Pe lângă trilogia The Darkest Minds, Alexandra Bracken a mai scris până în prezent trei romane: ”Brightly Woven” (2010), ”Passenger” (2016) și ”Star Wars: A New Hope: The Princess, the Scoundrel, and the Farm Boy” (2015), o reinterpretare ilustrată a filmului ”Star Wars: Episode IV A New Hope”, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.
Alexandra Bracken a fost aleasă de Disney Publishing Worldwide pentru a fi unul dintre cei trei autori ai trilogiei de romane ilustrate Star Wars adresate noii generații de fani Star Wars. Cartea sa, ”The Princess, the Scoundrel, and the Farm Boy” a fost publicată în septembrie anul trecut și este un omagiu adus primului film Star Wars. Celelalte două romane ale trilogiei au fost scrise de Adam Gidwitz (”So You Want to be a Jedi?”) și Tom Angleburger (”Beware the Power of the Dark Side!”). Alexandra este extrem de încântată de ocazia oferită și consideră că este o experiență minunată.

Alexandra Bracken s-a născut pe 27 februarie 1987, în Phoenix, Arizona, SUA. Încă din copilărie îi plăcea să citească și să scrie povești și își dorea să devină autor de cărți pentru copii. Crescând, a început să scrie foarte mult fanfiction, în special fanfiction Star Wars, tatăl său fiind un mare fan Star Wars și insuflându-i și Alexandrei această pasiune.
În primul an de facultate, Alexandra s-a decis să se apuce serios de scris, sperând să-și vadă cărțile publicate.

În anul 2009, Alexandra Bracken a absolvit magna cum laude The College of William and Mary din Williamsburg, Virginia, cu o diplomă în Istorie și Engleză. După absolvire, s-a mutat la New York, unde a urmat cursul Columbia Publishing Course, iar ulterior a lucrat timp de cinci ani ca editor de cărți pentru copii, continuând să scrie în timpul liber. În prezent, se dedică în totalitate scrisului și se declară extrem de încântată de noua sa carieră.
Prima sa carte, ”Brightly Woven”, a fost publicată în anul 2010. Cel mai nou roman al autoarei, ”Passenger”, a fost publicat săptămâna aceasta.

Sfatul Alexandrei pentru cei care își doresc să devină scriitori este să citească foarte mult, orice gen, ficțiune și nonficțiune, să scrie măcar puțin în fiecare zi, deoarece scriind își vor dezvolta stilul și vor deveni din ce în ce mai buni și să nu permită nimănui să-i descurajeze, spunându-le că visul lor nu se poate realiza.

Printre autorii favoriți ai Alexandrei Bracken se numără J. K. Rowling, Roald Dahl, Diana Gabaldon, Erik Larson, Nora Ephron, Tim O’Brien, E. M. Forster, dar și mulți alții. Cărțile lui Roald Dahl, pe care Alexandra le-a citit în copilărie, au făcut-o să-și dorească să devină scriitoare.
Unele dintre cărțile SF preferate ale autoarei sunt ”The Handmaid’s Tale” de Margaret Atwood, ”Lord of the Flies” de William Golding, ”Anthem” de Ayn Rand, ”Animal Farm” de George Orwell, ”Do Androids Dream of Electric Sheep?” de Philip K. Dick.

Alexandra Bracken locuiește în New York. Când nu scrie, îi place să citească, aceasta având o colecție impresionantă de cărți, să facă plimbări lungi, să se uite la filme și seriale și să asculte muzică.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *