Audrey Hepburn

Simbol de stil și eleganță, Audrey Hepburn a rămas în istoria cinematografiei americane atât datorită șarmului său natural, cât și talentului deosebit pe care l-a afișat în nenumărate pelicule și opere de teatru.


De origine britanică-olandeză, actrița a cunoscut celebritatea o dată cu filmul Roman Holiday în care a jucat alături de Gregory Peck și pentru care i s-a acordat un premiu Oscar în 1953. Regizorul William Wyler a declarat că în rolul ei trebuia distribuită Elizabeth Taylor, dar Hepburn a fost atât de naturală și inocentă în fața camerelor încât avea tot ceea ce căutau pentru rol.

Urmare a rolului ei din Roman Holiday a apărut în același an pe coperta din septembrie a revistei TIME Magazine.Apreciată nu doar de către publicul larg, ci și de critici, Audrey Hepburn a mai primit și un premiu Tony pentru teatru pentru performanțele sale din Ondine. De asemenea a devenit actrița preferată a Hollywood-ului fiind distribuită alături de nume mari ale vremii. A jucat în War and Peace alături de Henry Fonda, în Funny Face alături de Fred Astaire, în Paris When It Sizzles alături de Wiliam Holden, în My Fair Lady alături de Rex Harrison și poate cel mai celebru rol al său în Breakfast at Tiffany’s alături de George Peppard.


Rolul Holly Golightly din Breakfast at Tiffany’s a devenit un icon în cinematografia americană. Rochia neagră, purtată cu perle, este și astăzi amintită în articolele de modă, fiecare femeie care aspiră la eleganță cunoscând deja noțiunea de “little black dress”. O colecție specială de DVD-uri este Audrey Couture Muse Collection care include filmele Breakfast at Tiffany’s, Funny Face, Paris When It Sizzles, My Fair Lady, Roman Holiday și Sabrina.DVD-urile cu filmele ei se găsesc pe FilmExpress.ro , iar cărți despre viața ei vă mai putem recomanda din lista de mai jos:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *