Atracţie de vacanţă… Frankfurt

Frankfurt, unul dintre cele mai mari oraşe din Germania, este un centru cultural prosper pentru toată regiunea Hesse, fiind bogat în teatre, galerii, muzee şi “bijuterii” arhitecturale. În fiecare ani, oraşul găzduieşte o multitudine de vizitatori din ţara  şi din afară. Dacă vă hotărâţi să vă petreceţi vacanţa aici veţi trăi o experienţă de neuitat.

Iată câteva atracţii cheie ale acestui minunat oraş:

1.Biserica Sfantul Leonard 

Biserica Sfântul Leonard a fost începută în anul 1219 în stil romanic, însă a fost terminată în stil neo-gotic în anul 1515. În prezent, turnurile sunt singurele indicii ale începuturilor sale romane. Biserica s-a menţinut în ciuda bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

2. Piaţa Romerberg 

Piaţa Romerberg este un loc atractiv, situat în Oraşul Vechi, lângă malul nordic al râului Main. Acesta este cel mai pitoresc cartier istoric din oraş, datorită numeroaselor clădiri din jur, care o includ pe cea mai celebră – Primaria oraşului Frankfurt.

 

 

 

3.Palm Garden

Aceasta este o zonă cu gradini botanice, care acoperă peste 50 de acri şi vă puteţi bucura. aici,  de unele dintre cele mai spectaculoase privelişti din Frankfurt. Peisajul verde din Palm Garden este cu adevarat captivant.  Sute de specii de plante tropicale, precum şi o mare varietate de case verzi, bazine de apa, trasee pitoreşti de mers pe jos şi alte facilitati, transformă Palm Garden într-un loc tentant pentru relaxare, prin natură.

 

4. Banca Centrală Europeană

Chiar în centrul orasului Frankfurt şi la doar cateva străzi distanţă de malul raului Main se află un zgârie-nori imens reprezentat de una dintre cele mai importante bănci din lume – Banca Centrala Europeana.

 

 

 

5. Podul de fier

A fost construit în urma cu peste 100 de ani, Podul de fier a fost primul pod suspendat din Europa. Podul face legatura intre centrul orasului si Sachsenhausen si este locul de unde poti inchiria o barca pentru o scurtă calatorie pe râu.

 

 

 

Sursa: http://www.atractii-turistice.com/frankfurt-o-combinatie-de-cultura-idiomuri-si-stiluri-de-viata/

http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-puncte-de-atractie-in-frankfurt/

Cărţi despre Frankfurt:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *