Așteptare

Adinab Guest post de Adina BDe când mi-am deschis blogul meu de cărți am descoperit că exista ceva ce mă leagă de mulți dintre oamenii cu care am făcut cunoștință datorita lui: dulcea așteptare. Oricâte cărți te-ar aștepta pe tine să le citești, tot timpul apare una care, pentru câteva zile sau luni, e EA: cea dorită, pentru care numeri zilele până la lansare și pe care trebuie să o ai cât mai curând.Fenomenul acesta ia uneori proporții uimitoare – cei care au așteptat lansările nocturne ale fiecărui volum cu Harry Potter au simțit asta pe pielea lor. Alte cărți au un public mai puțin zgomotos, dar nu neapărat mai puțin entuziast.
Ieri am aflat că în 7 mai se lansează o nouă carte de Kazuo Ishiguro: . Primul cuvânt care mi-a dat prin cap a fost „hurrah”; au urmat apoi întrebările – oare când va apărea în română? Să o cumpăr oare de aici sau de acolo?Ishiguro e unul dintre scriitorii contemporani despre care cred că sunt viitori clasici. , apoi și sunt trei dintre cărțile care m-au capturat in lumea lor și m-au eliberat apoi transformată câte un pic. Ishiguro e un scriitor cu o sensibilitate aparte pentru lucrurile importante care rămân nespuse și pentru nefericirile mârunte datorate acelor defecte care ne fac unici. Fie că scrie despre trecut sau despre viitor, Ishiguro a reușit să mă facă să îi înțeleg personajele și să le țin minte ca pe oameni pe care i-am cunoscut, nu ca pe niște făpturi de hârtie și cerneală.An de an, există cărți pe care le aștept zile sau luni la rând. Librăriile online dau un soi de legitimitate neliniștii acesteia: poți sa fac precomenzi și apoi să stai,în principiu, liniștit. Dar din așsteptarea aceasta (care anticipează plăcerea lecturii cărții și o modelează) rămâi cu ceva mai mult decât cu timpul care s-a scurs: câștigi sentimentul că te-ai apropiat de oameni ca tine, ajungi să cunoști editori și librari care înțeleg plâcerea anticipării. E una din experiențele cele mai frumoase ale vieții de cititor.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *