Arta Quilling

 Este atât de urât afară pentru o zi de primăvară încât îmi doresc doar să stau în casă, cu o carte bună sau făcând diverse activități manuale. Bine că am dat peste această modalitate de a îmi înfrumuseța ziua. V-o recomand și vouă dacă vreți să faceți abstracție de norii zgomotoși și de vântul neprietenos. La cursul de handmade din această săptămână vă arat ce este quilling și cum puteți să faceți și voi așa ceva. Nu mi-am imaginat că în spatele acestei tehnici se află o adevărată artă și când am dat peste niște poze remarcabile care înfățișau “picturi” realizate din hârtie, nu mi-a venit să cred cât talent și câtă imaginație au cei care au realizat asemenea lucrări. Ca să faci o astfel de artă e necesar să ai multa răbdare, îndemânare și să fii meticulos. E o treabă de migală pentru că se lucrează cu fâșii subțiri de hârtie.    

Quilling-ul se practică încă din timpul Renașterii, când călugării și călugărițele din Italia și Franța foloseau această tehnică pentru a decora cărți și în timp s-a răspândit în întreaga Europă și a ajuns până în America. Este o formă de artă extrem de drăguță și relativ simplă dacă cunoști pașii ce trebuie respectați. Uitați-vă numai ce lucrări spectaculoase au fost realizate de artiști geniali. Cu puțină documentare, exercițiu și dexteritate puteți realiza și voi asemenea lucrări. Dacă vreți să vă relaxați pe muzica picăturilor de ploaie, luați-vă o foarfecă, lipici, o scobitoare sau un băț pentru frigărui(dacă nu aveți o ustensilă specială pentru înfășurarea hârtiei), un șablon cu cercuri pentru fixare și evident hârtie cât mai colorată și de tot soiul. După ce ați înfășurat hârtia pe ustensila pe care o folosiți, îi puteți da diverse forme ca în această fotografie.  E o activitate foarte plăcută care nu necesită multă muncă ci multă atenție și imaginație. Dacă urmați pașii de aici, extrem de expliciți, aveți șanse foarte mari ca pe viitor să creați lucrări ca cele de mai sus, poate chiar mai bune. Eu, în momentul de față, sper să reușesc să fac o floare. Nimic 3D, bineînțeles. Se pot realiza bijuterii, felicitări, obiecte de uz casnic, suporturi pentru lumânărele, felinare de tot felul și multe altele, totul stă în creativitate.Aveți și un video care vă explică, pas cu pas, acest procedeu.

    займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

4 thoughts on “Arta Quilling”

  1. buna,as dori sa stiu ce fel de hartie este necesar pentru acest gen de arta,as vrea sa incer si asa ceva,ma atrage genul asta si deja imaginatia mi-a luat-o razna :))

  2. Buna, merge aproape orice fel de hartie, de la ziare, reviste,hartie pentru cadou, pana la hartii colorate subtiri, merg si cele putin mai groase, dar nu cartonate ca iti va fi greu sa le infasori. Nu am incercat cu cea creponata, dar cred ca merge. Lasa-ti imaginatia sa zburde, de la materiale pana la creatii :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *