Armonie și unitate în designul interioarelor

Amenajarea spațiului personal este o adevărată provocare în ziua de astăzi, deoarece există o multitudine de soluții din care trebuie să le alegi pe cele mai potrivite. Nu uita însă că un design interior reușit înseamnă o amenajare ce se potrivește cu personalitatea și temperamentul tău. Pentru o armonie deplină în casa ta, specialiștii recomandă ca toate elementele de design – culori, texturi, forme și linii – să fie într-un perfect echilibru. Mai mult, echilibrul casei tale poate fi obținut nu doar cu ajutorul designerilor, dar și cu ajutorul specialiștilor în arta Feng Shui.

Fiecare ambient beneficiază de anumite energii, care influențează starea persoanelor ce se află în spațiile respective. Cu toții știm că propriul cămin este o oază de relaxare și confort, ideea de “acasă” îmbrățișând concepte ce fac referire la un loc în care îți este foarte bine. Dacă designul interior lucrează cu materiale pentru a realiza un spațiu armonios din punct de vedere estetic, arta Feng Shui lucrează cu energii, având același scop. Termenul de “Feng Shui” provine din cuvintele “Feng” ce înseamnă vânt și “Shui” ce înseamnă apă, această artă străveche din China susținând că mediul ambient și formele pot influența viața oamenilor.

Așa cum designul interior se bazează pe utilizarea anumitor principii pentru a realiza un spațiu armonios și unitar, arta Feng Shui se bazează pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile Yin și Yang. Prin echilibrarea fluxului de energie din spațiile personale, specialiștii afirmă în  că astfel putem contribui la influențarea pozitivă a întregului curs al vieții. Arta amenajării interioare se poate îmbina într-un mod plăcut cu arta Feng Shui, pentru a reda un spațiu estetic și armonios, ce se bucură constant de o vibrație energetică pozitivă.

Elementele de design interior pot fi grupate în elemente Yin: obiecte de forme circulare, elemente de decor în culori pale și în linii cu aspect de valuri, tavane joase, materiale în tonurile pământului și elemente Yang: metal, plastic, sticlă, obiecte ascuțite, culori vii, țesături sintetice în forme triunghiulare sau cu dungi, urmând ca întreg decorul casei să urmeze o linie echilibrată din toate punctele de vedere.

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *