Are you smart enough to work at Google?

Indiferent ce ar putea însemna Google pentru tine, un motor de căutare, contul de e-mail sau întreaga ta viata digitală, Google este în primul rând o companie. O companie în care oamenii lucrează mult (și bine) și sunt plătiți pe măsură. Pentru a lucra la Google, trebuie să fii angajat de Google, iar la interviu nu ajunge toată lumea. În plus, în zilele noastre nici interviurile nu mai sunt atât de dese, dar aspiranții sunt la fel de numeroși, multe orgolii fiind gâdilate de o posibilă funcție la Google.

 Pentru a lucra la Google, trebuie să fii angajat de Google, iar la interviu nu ajunge toată lumea. 

Pregătirea pentru interviu o poți face cu ajutorul cărții lui William Poundstone care îți oferă numeroase jocuri de inteligență si puzzle-uri logice ce îți vor încălzi mintea. De asemenea, în carte vei găsi enumerate câteva dintre cele mai ciudate și mai dificile întrebări de logică de care se folosește comisia de angajare de la Google, dar și alte companii de acest calibru. Autorul vorbește despre importanță gândirii creative, posibilitatea de a te remarca printre alții mai inteligenți decât tine și despre ceea ce reflectă pagina ta de Facebook.

O parte din întrebările pe care vi le propune William Poundstone sunt:

  • Sunteţi redus la înălțimea unei monede şi aruncat într-un blender. Cuțitele încep să se mişte în 60 de secunde. Ce faci?
  • Ce urmează în acestă listă: 10, 9, 60, 90, 70, 66 ?
  • Ce urmează în această serie: SSS, SCC, SC, C?
  • Atunci când bate vântul, un tur-retur cu avionul, îți ia mai mult timp, mai puțin sau la fel?
  • Cum ți-ai calcula greutatea capului tău?
”În filosofia Google, întrebările de interviu sunt ca testele de luat acasă. Provocarea este de a veni cu un răspuns la care intervievatorul nu se aștepta niciodată și pe care să îl considere cel mai bun din toate pe care le-a auzit.”  William Poundstone

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *